-the-flash---zoom-s-.jpg-10

A leguóbbi Flash megnézése után csak ennyi jutott eszembe: Flasht körbe hurcibálták, mint a véres tőrt. Figyelem! A cikk nyomokban spoilert tartalmaz! Csak saját felelősséggel!!!

bscap0110-500x281

A rész máris egy megtévesztéssel kezd, ugyanis azt hisszük, hogy Dr. Light legyőzte Barryt. Ám kiderül, hogy a mi földünkön élő Linda Park, akit beöltöztettek, a megszökött Light ruháiba,—  azzal a szándékkal —, hogy odacsalogassák Zoomot, hogy egy speciális lövedékkel eltalálva csökkentsék a sebességét. A dolog nagy nehezen létre is jön, Lindát sikeresen kiképzik, hogy az akció hiteles legyen, ám úgy tűnik Zoom sehol, — ám egyszer csak feltűnik — megküzd Barryvel, akit palacsintává lapít, majd elviszi az újsághoz, a rendőrségre — végül pedig visszadobja a laborba. Mindezt szó szerint. Barryt akár egy olcsó rongybabát lóbálja egyik épületből a másikba, ezzel is megmutatva a köztük lévő erőkülönbséget, és elültetve mindenkiben a félelmet. A hab a torán pedig az, hogy mikor Barry magához tér, az ágyban fekve nem érzi a lábát…

The Flash -- "Enter Zoom" -- Image FLA206A_0423b.jpg -- Pictured (L-R): Grant Gustin as The Flash and Zoom -- Photo: Dean Buscher/The CW -- © 2015 The CW Network, LLC. All rights reserved.

Az, hogy ez egy igencsak komikus, és a végére érve az eddigi legmegrázóbb rész, az enyhe kifejezés. Komikus volt, mert, ahogy próbálták előcsalogatni Zoomot,elég viccesre sikerült, főleg Linda szerencsétlenkedése, és végtelenül megrázó amiatt, ami Barryvel történt, és hozzá csapnám Wells háttértörténetét is, aki azért jött, hogy Barry segítségével kiszabadítsa a lányát, akit Zoom rabolt el.

zzom-1.nocrop.w1920.h1280.0

Láttuk már Zoomot, de ahogy most előlépett, az az eddigieknél is sokkalta ijesztőbb volt. Ekkora erőfölénnyel kiütni azt, aki ideáig egy város biztonságáról gondoskodott, az valami elképesztő volt látni. Ennyi gyengének sebezhetőnek, és ahogy valóban egy húsdarabként hurcolta egyik helyről a másikra —megfagyasztotta bennem a vért is.

The-Flash-2x05-04-500x281

De ne siessünk ennyire előre, beszéljünk egy kicsit a többiekről is. Aki egyre jobban érdekel az Wells: a nézők már előbb rájöttek, miért is viselkedik úgy ahogy, de aztán amikor Cisco vibrálós képességének hála ők is rájönnek, az egyszerre volt megható, és felkavaró. Akkor jönnek rá, amikor Barry félholtan az ágyban fekszik, és Joe Wellsnek esik. Jogosan, hiszen félti Barry életét, de ekkor kérdez rá Cisco, hogy ki az a Jessie. Tom Kavanagh arcáról az őszinte, kétségbeesett aggódás sugárzik, a düh is magyarázat erre, amit hőseink felé mutat, a türelmetlen, kissé agresszív viselkedése innen ered, hogy a lányát próbálja megmenteni ettől a szörnyetegtől.

letöltés

Aztán, akit nagyon kezdek megkedvelni az a kis Patty, aki hamar elcsábította Barry szívét, de ez jól is van így. Kis előadása a bizalomról, nagyon megfogó volt, és végtére is erre épült a rész, mert, ahogy Patty próbált bizalmat kicsikarni Joe-ból, úgy Barry is bizalma jeléül felfedte magát Linda előtt, hogy minden jól süljön el. Arra aztán senki nem számított, hogy az a fékevesztett szörnyeteg rászabadul a városa egyik pillanatról a másikra. Öröm az ürömben, hogy végül sikerül meglőni azzal a szérummal, amit neki készítettek, de éppen hogy csak Barry nem fizetett az életével vele. A lábra állása pedig igencsak kétséges… Mondjuk, a gyorsan gyógyuló képességével nem aggódok túlságosan érte.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .