grace12.7.4

Azt hiszem, sokat elmond az epizódról alkotott véleményemről az az egyszerű tény, hogy egy egész hétbe telt, hogy megírjam ezt a cikket.

Az éjszaka közepén beállít egy rettentő izgatott, fürdőköpenyt és halászkalapot viselő idős úr – ám a bácsi nem őrült, mindössze csak örül, hogy másfél év után végre találtak neki vesét. Az operációt viszont váratlan komplikáció akadályozza, ugyanis kiderül, hogy a férfi kalapja egy hatalmas csontdaganatot rejt. Meredith és Penny kapcsolata továbbra is feszült, ami ellen Callie próbál valamit tenni. Bailey Maggie tudta nélkül felveszi a kórházba Riggset, ezzel kiakasztva Owent, akinek reakciója pedig mindenkit összezavar. Arizona úgy dönt, itt az ideje ismét randiznia, ehhez pedig szárnysegédet keres. Jo és Stephanie továbbra is fúj egymásra, miközben Ameliában felmerül, hogy lehet, burkolt rasszizmusa miatt hitte el jónak, hogy Stephanie hazudott. Jackson próbál a válásról beszélni Aprillel, de valahogy sosem jön össze neki.

Egy hét gondolkodási idő ide vagy oda, még most sem tudom igazán, mit mondhatnék erről az epizódról. Pár gondolatszilánkot leszámítva igazából nincs is miről írnom.

grace12.7.3

Az öregúr története igazából tetszett, benne volt az emberi esendőség üzenete – miután a bácsi hónapokig nem szólt a tumorról, és még a kórházban is próbálta titkolni, mivel félt, mit jelentene ez számára –, ugyanakkor viszont a probléma megoldása fájdalmasan egyértelmű volt, olyan szinten, hogy nekem gyakorlatilag még akkor leesett, mikor az orvosok először problémázni kezdtek a tumor miatt.

Az egyértelmű volt, hogy Riggs vissza fog térni, és kavarni fogja majd azt a bizonyost, de jelen pillanatban nem tudunk róla mást, csak hogy nagyon rossz ember is utálni kell, ezt viszont erősen nyomják le a torkunkon, egészen addig, amíg unalmas nem lesz. Owen pedig kissé már eltúlzott reakciói pedig végképp túllőnek a célon, és ezért ez a történetszál máris szimplán idegesítő.

Ami Jacksont és Aprilt illeti – könyörgöm, szakítsatok már végleg, és vessetek véget a szenvedéseinknek! Ez a sztori már az évad eleje óta túl sok. A párkapcsolatoknál tartva mintha Jo és Alex is kissé veszélyben lenne, ami miatt kicsit félek, másfelől viszont Jo mostanában olyan lejáratókampányt kap, hogy azt hiszem, az íróknak direkt az a terve, hogy megszabaduljanak a csajtól – néhány néző véleménye szerint azért, hogy utána összehozhassák Alexet Meredith-szel. Azt viszont elismerem, hogy Arizona „csajozása” a végén egészen cuki volt.

grace12.7.2

Ezen felül csak egyetlen dologról tudok beszélni, mivel ez személyesen is érintett egy kicsit: Amelia „rasszizmusa”. Egyfelől tök jó, hogy a sorozat ilyen szemszögből is megvizsgálja a rasszizmus kérdését, másfelől viszont úgy érzem, hogy ezzel csak teszi a lovat azok alá, akik minden nem-fehérekre irányuló kritikában rasszizmust látnak. Persze mindezt nehéz innen, Magyarországról megítélni, de amondó vagyok, hogy az „egyenjogúságnak” nem arról kéne szólnia, hogy kisebbség tagjai kritika fölött állnak (mivel az már nem egyenjogúság).

Hát… ennyi. Mást nem tudok mondani. Csak azt, hogy mostanra már tényleg visszasírom a sorozat korai évadait.

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .