bigbang9.9.4

Ha egy geekről szóló sorozatban az egyik – férfi – szereplőt narancssárga, szexi fehérneműbe kell bújtatni ahhoz, hogy vicces legyen, ott azért már gondok vannak.

Ismét elérkezett a hálaadás, az ünnep pedig mindenkit másfelé visz: Bernadette ötletén felbuzdulva ő, Raj, Emily és Howard úgy dönt, hogy a helyi ingyenkonyhán fognak önkénteskedni, ám Howard nagyon húzza emiatt a száját – mindössze csak akkor jön meg a kedve az egészhez, amikor mosogatás közben összefut egy példaképével, Elon Muskkal. Penny és Leonard hálaadási vacsorát készít a srácok lakásán, ám főzés közben kiderül, hogy Penny nem tudja, mikor van Leonard születésnapja, Leonard pedig egy kicsit túl sokat tud a nőről – olyan dolgokat is, amiket nem lenne szabad tudnia. Sheldonnak van két jegye a helyi akvárium haláadási büféjére, ám senki sem ér rá, hogy elmenjen vele – így Sheldon végül felajánlja Amynek, hogy a nő vigyen magával oda valakit. Tudva viszont, hogy Sheldon mennyire szeretne elmenni az akváriumba, Amy felveti, hogy menjenek együtt – végül is, elég régóta ismerik már egymást ahhoz, hogy tudjanak barátokként viselkedni.

bigbang9.9.3

Az alapvető problémám az volt ezzel a résszel, hogy rettenetesen szétdarabolták – három, nagyjából egyenértékű történetszál húsz percben? Ez így sok, és emiatt igazából semmit sem lehet kifejteni. Másik problémám pedig az, hogy a poénok nagy része most is arról szólt, hogy hogy mennyire szemetek (is tudnak lenni) ezek a karakterek, márpedig ezt nem szeretem.

Szóval egyszer ott van Leonard és Penny, akik konfliktusa akkor kezdődik, mikor kiderül, hogy Penny nem tudja, mikor van Leonard születésnapja. Ezzel a kontinuitást és a karakterfejlődést illetően is probléma van, és mindkettő egyetlen dologra vezethető vissza: Penny már az első évadban születésnapi bulit rendezett Leonardnek! Akkor tudta a dátumot, és már akkor törődött annyira a sráccal, hogy megünnepeltesse. Ezért számomra nem igazán hihető, hogy most meg elfelejtette – meg aztán amúgy is elegem van a frissebb évadok Pennyt lejárató kampányából, aminek keretein belül a csajt szinte már minden pozitív tulajdonságától megfosztják. Mondjuk ebben a szálban Leonard sem volt sokkal jobb, de a fehérneműs jelenet végképp kiverte nálam a biztosítékot.

bigbang9.9.1

A nagyobb frakció – Bernadette, Howard, Raj és Emily – gyakorlatilag megint margóra szorul azzal, hogy négyen kevesebb játékidőt kaptak, mint a két másik, kettes frakció. Howard pedig nem csak, hogy idegesítő volt, hanem egyszerűen ellenszenves is, ahogy az egyik pillanatban még nyavalygott, a következőben pedig már mindezt úgy adta elő, mintha ő lenne a hős, és Bernadette a lusta, önző dög, csak hogy bevágódjon Musknál. Ebben a szálban mondjuk volt pár aranyos pillanat, de akkor is töltelék az egész.

Sheldon és Amy viszont cuki volt, és szép, ahogy épülget a kapcsolatuk. Sheldon továbbra is hozza régi önmagát, ami jelen körülmények közt elég nagy plusz pont, és Amy is egészen jó volt. A poénok igencsak a megszokott mederben folytak, ezért annyira nem hatottak meg, viszont rosszak sem voltak. Az érzelmi vonulat szép – és a karakterekhez mérten kicsit kínos –, az pedig külön érdekes lesz, hogy hová fog innen fejlődni Amy és Sheldon kapcsolata.

bigbang9.9.6

Szóval bár volt pár cuki pillanata az epizódnak, annyira nem sikerült lenyűgöznie a bandának. Nem lehetne róla szó, hogy visszahozzuk a jó kis geek poénokat, anélkül, hogy újra és újra lejáratnánk a karaktereket? Köszönöm!

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .