A kőkemény gyerek-vámpír seregnek se híre se hamva, ami mostanra már kezd feltűnő lenni, viszont helyette kapunk másfajta vérengzéseket, másik gyereket és a szokásos szexjelenet-mennyiséget Lady Gagával a középpontban.

ahsv24

Szegény John lassan annyira bekattan a hotel történéseitől, hogy eljutott arra a pontra, hogy szakemberhez forduljon. Nem vagyok benne biztos, hogy ez hasznos, vagy hogy egyáltalán van értelme és látszólag a látogatás őt magát sem nyugtatta meg. Sőt, hogy szegény zaklatott lelkiállapotát fokozzák, még egy meglehetősen furcsa kisgyereket is az útjába sodortak még furcsább szokásokkal.

ahsv21

Ugyan lassan az évad felénél járunk, de csak mostanra jutottunk odáig, hogy jobban megismerjük Elisabeth karakterét. Feltételezem, sokaknak voltak már teóriái – már aki nem derítette ki magának – a személyét és múltját illetően, de most végre valódi betekintést kaptunk. Most azonban ideje volt, hogy megtudjuk, miért is olyan a nagyasszony, amilyen. Mindehhez azok az események vezettek, hogy előkerült a semmiből két furcsa alak, akik vámpírok módjára táplálkoznak, azonban a szépségük eléggé elmarad a többiekétől. Ők azonban nem akárkik: tőlük származik Elisabeth. Arra a kérdésre azonban, hogy miért néznek ki úgy, mint két fehér mazsola, Elisabeth és Mr March kapcsolatában kell keresni a választ.

SPOILER

Azért azt gondolom, hogy sokan irigykedhettünk ezúttal Lady Gagára, amiért Finn Wittrockkal és Evan Petersszel is hempereghetett egy kicsit. Ezt talán már csak az a gyönyörű hármas táncjelenet tudta überelni.

SPOILER VÉGE

Elisabeth múltja egyébként számos egyebet is megmagyarázott a nézők számára, többek között Miss Evers kitartó hűségét Mr March-hoz, és a grófnő szó szerint gyilkos vonzalmát Tristan felé. Azt a pillanatot egy hét alatt sem igazán tudtam feldolgozni, mert habár várható volt, de azért indokoltnak nem neveztem volna – eddig.

ahsv22

Nagyon feltáró, válaszokat adó és egyben kérdéseket felvető epizódon vagyunk túl – amiről ráadásul nehéz spoiler nélkül írni. Hogy konkrét legyek: az epizód maga egy nagy spoiler, mert annyi mindent megmagyaráz és megjósol. Még nem tudom, hogy ez mennyire volt jó húzás Murphy részéről, de nagyon elgondolkodtató és érdekes volt.

Valamelyest egyébként aggódom. Persze, lehet, hogy teljesen feleslegesen, elvégre eddig még a leggyengébb évad is bőven a nézhető kategóriába került. Ennek ellenére kicsit aggaszt, hogy már nagyon sok szálba kezdtek bele a készítők, amik azóta a levegőben lógnak – és mindenkit érdekelnének –, és amelyeknek az évad végéig még ki kéne teljesednie és el kéne varrni. Persze az is tény, hogy ha mindez megtörténik, akkor valóban ez lesz a legerősebb év a széria történetében.

ahsv23

Sok kérdés maradt bennem, habár rengetegre kaptam választ cserébe. Kissé most szkeptikusan várom a jövő hetet. Szeretem én Murphyt, de látnom kell, hogy tud ennyi szállal dolgozni, ahhoz, hogy elhiggyem – hiszen sokszor láttunk már ilyenből csúfos kudarcot.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “American Horror Story S05E07 – Flicker”

  1. – azt hiszem ez spoiler lesz –

    Szerintem John nem azért fordult szakemberhez, mert úgy érzi, szüksége van rá…direkt ment abba a kórházba, mert tudta, hogy ott őrzik a feltételezett elkövetőt. Amikor összeverekedett a másik rendőrrel, akkor látta az aktában, hogy ott őrzik az illetőt… 🙂

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .