Aranyos kis gyerekfilm, semmi több – az igazat megvallva, a készítők talán jobban jártak volna, ha rajzfilmben csinálják meg, bár az biztos nem hozott volna ennyit a konyhára.

HOTEL FOR DOGSAdott egy elárvult testvérpár, Andi (Emma Roberts) és Bruce (Jake T. Austin), akik az utóbbi pár évben nevelőszülőtől nevelőszülőig járkált, miközben titokban nevelgették a kutyájukat, Friday-t. Ám most kifogtak egy, a szokottnál is problémásabb párost – feltörekvő rock sztárok nulla tehetséggel, lelakatolt konyhai szekrények, stb… -, ráadásul már azzal fenyegetik őket, hogy külön helyre kerülnek. Aztán némi véletlen folytán betörnek a szomszédágukban lévő elhagyatott hotelba, ahol még két kutyát találnak. Aztán – némi segítséggel – egyre több kutyát mentenek meg, miközben Bruce haláli dolgokat talál ki a kutyák számára – etetőgép, WC, kocsi szimulátor… Aztán persze beüt a krach, és jön a film bonyodalma…

Hotel for Dogs.2A kutyák egyszerűen tündériek, de elég hihetetlen, amit tesznek. Maga a film egész lezárása elég hihetetlen. Jó, megcsinálják a hotelt, és minden szép, meg jó, de könyörgöm, az egész olyan, mintha embereknek csinálták volna! Mi az, hogy a „18 feletti kutyák” – azok már matuzsálemek… szóval itt ütközik ki az, hogy ez a film igazából gyerekeknek készült. És nekik tökéletes is. Mert tényleg aranyos, és tökéletes a happy endje – a gyerekek jó helyre kerülnek, a kutyák jól elvannak, és még a „főgonoszok” is kapnak munkát a hotelban. A karakter ennek megfelelően nem túl bonyolultak, sőt, Andi néhány kinyilatkozásán eléggé kiakadtam. Amit a buliban művel…

Hotel for Dogs.4Lényeg a lényeg, attól függetlenül, hogy nem egy nagy eresztés, aranyos kis film, gyerekeknek kiváló, a vége megható – én könnyeztem rajta egy sort, bár ezt az akkori lelkiállapotom is befolyásolta –, és kifejezetten tetszett a záró kép, ami rímelt a nyitó jelenetre.

Hotel for Dogs.1Komoly, Oscar-díjas alakítást, elgondolkodtató cselekményt akarsz? Akkor ez nem a te filmed. De egy kis visszafiatalodásra, mozizásra egy kisgyerekkel tökéletes.

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .