Ash vs Evil Dead S01E04 – Brujo

Hát, az eheti rész sokkal inkább emlékeztetett egy drogos látomására, semmint egy komoly horror sorozat legújabb részére – szóval nagyon is bejött a Brujo névre keresztelt negyedik epizódja az Ash vs Evil Deadnek.

Ash vs Evil Dead S01E041

Az előző részből , főként annak lezárásából már sejthettük, hogy történet menettempója nemhogy csökkeni, hanem inkább csavar még párat a lépésmérőn. Amandát a szörnyű vég elől menti meg Ruby, és itt pár mondatban megkapjuk az okot is, hogy a vörös démon mészáros hölgyemény miért is akarj elkapni annyira Ash-t. Eközben főhős triónk átvészel egy démoni támadást, hogy aztán eljussanak Brujo-hoz (Hemky Madera), akitől segítséget remélnek. Közben a háttérben újra megjelenik kedvenc démonuk, Eligos (Ben Fransham ) aki ezúttal Kelly-t próbálja meg irányítása alá venni, több-kevesebb (de inkább több) sikerrel.

Ash vs Evil Dead S01E044

A Brujo-ban most nem is annyira a harc volt a központi szerepet betöltő mozzanat– maximum a tényleg menőre sikeredett autós üldözéses jelenet –, sokkal inkább Ash lelki (vagy sokkal inkább agyi) túrája, ahol nemcsak a múlt démonaival találja szembe magát, hanem még van ideje egy kicsit lazítani is, mielőtt még Eligos megjelenne a színen. Hiszen az erő megvan benne, hogy elűzze ezt a túlvilági fogkrémreklám arcot, csak újra meg kell találnia magában.

Ash vs Evil Dead S01E042

Most már azonban van két olyan dolog, amibe kénytelen vagyok belekötni: az egyik Amanda (még mindig), a másik meg Kelly.  Az előbbit nem akarom nagyon itt kitálalni, hiszen ezt a korábbi részeknél már megtettem.  Ellenben Kelly ügyében most szakadt el nálam a cérna: jó, a Bait után megértem, hogy nem képes teljesen megbízni, sőt akár neheztelhet is Ash-re, de akkor ennyi erővel már simán őt is megszállhatták volna akár az első részben is. Jó, így azonban – kellően érzelmileg labilisan – nyilván sokkal könnyebb célpontot jelent egy démonnak megszállnia őt, mint a félkarú harcosunkba rendkívül bizakodó Pablot.

Ash vs Evil Dead S01E043

És akkor most essen egy pár szó, az újonnan behozott lelki vezetőről, Brujo-ról is. Benne és Ash-ben csak annyi a közös, hogy mindketten jól ismerik a sötét oldalt, ellenben Brujo nagyon is felkészült velük szemben, és részben ezért le is szólja Ash-t – majd, főként Pablo miatt, de segít főhősünknek abban, hogy elrendezze a dolgokat maga körül. Nagyon jó karakter, és remélem, hogy többet fog élni, mint egy epizód.

Ash vs Evil Dead S01E045

Már lassacskán félidőnél vagyunk, így biztosak lehetünk benne, hogy a Ruby&Amanda kombó hamarosan rálel Ash-re, és abból biztos nem lesz köszönet.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

1 hozzászólás

  1. Visszajelzés:Ash vs. Evil Dead S01E07 - Fire in the Hole | Watchaholics

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.