Számomra igen furcsa epizód az eheti: ugyan az eleje szokványosan indul, aztán átcsap igazán komorrá, miközben másik területen igen pozitív és vidám – bár nem ez lesz a kedvencem, a végén mégis olyan jelenet történt, ami mosolyt csalt az arcomra, amolyan kissé párás szemű mosolyt.

The Librarians S02E05.2

Eve, Ezekiel és Jake ezúttal a Zarathustra szemét keresik, amely a tudás forrása, és megtalálása után abban reménykednek, hogy ezzel megjavíthatják a Könyvtár hibáit, amik egyre többször fordulnak elő, ráadásul egyre súlyosabbak is. Ehhez azonban be kell törniük egy magángyűjtőhöz, még szerencse, hogy Ezekiel mester tolvaj, emellett még az emailek feltörésében is profi. Arra azonban senki sem számított, hogy Flynn is megjelenik a színen, aki nehezményezi Eve-ék saját akcióját. Azonban egy váratlan támadás és Flynn eltűnése átértékelteti a többiekkel, hogy mi a fontos.

Amíg Flynn kiszabadításán dolgoznak, addig Jenkins és Cassandra a Könyvtár helyreállításán fáradoznak, azonban ott egyre nagyobb a káosz és a sötétség, úgy tűnik, hogy az egyetemes tudástár már az utolsókat rúgja, de talán van még remény, hiszen nemcsak Eve áll össze az ellenséggel a jó ügy érdekében, hanem még Flynn is rábukkan valami fontosra, ami helyreállíthatja a Könyvtárat.

The Librarians S02E05.1

A korábbiakkal ellentétben ezt az epizódot nem tudom teljes szívvel dicsérni, ugyanis több helyen megtört az a kényes egyensúly a humor és komolyság között, amit korábban olyan jól hozott A titkok könyvtárának stábja. Egészen kaotikusan kezdünk, majd a humor és a dráma olyan szokatlan módban váltakozik, hogy kioltják egymást, így a Könyvtár durva pusztulásának, és Flynn örömének sem lesz igazi súlya – pedig mindkét oldalon hatalmas és fontos dolgok történtek.

Ugyanakkor akadtak igazán felemelő és elgondolkodtató jelenetek is: Moriarty és Eve beszélgetése a lehetőségekről és a döntésekről teljesen új kontextusba helyezte Sherlock nemezisét, egyúttal pedig Eve-nek is felnyitotta valami igen fontosra a szemét. Az epizód utolsó jelenete pedig egyszerűen gyönyörű lett, és kárpótolt minden hibáért: Flynn odaadása, szeretete és a Könyvtár iránta érzett hasonló érzelmei bájosak voltak, szerethetőek, és igaziak.

The Librarians S02E05.3

Bár A titkok könyvtára most nem hozta az általa megszokott színvonalat, azért még így is szórakoztatott, megmelengetett és mosolyra késztetett – talán ezeket az epizódokat várom leginkább a héten!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .