Vajon mi az a nagy kérdés, amire már hetek óta várunk, és végre megválaszolásra kerül? Úgy van, Glenn sorsának alakulása – erre végre választ kapunk az eheti epizódban, de ennél sokkal súlyosabb dolgok is történnek.

Walking Dead S06E07.2

Alexandriát továbbra is körbezárják a járkálok, Rick pedig azon gondolkozik csapatával, hogy miképpen is lehetne elterelni az élőhalottakat a közelből, ehhez azonban segítségre van szüksége. Rick vitába keveredik Michonne-nal, ugyanis a nő szerint az alexandriai emberektől már nem számolhatják külön magukat, míg Rick húz egy éles határt az övéi és a többiek között. Azonban történik valami, ami átírja ezt Rick fejében.

Morgan még mindig nem árulta el túszának létezését, és most, hogy a férfi beteg, segítségre van szüksége, azonban Rick, Carol és Michonne egy olyan fejmosást tart neki, ami után komolyan megkérdőjelez minden magában Morgan – bár az eddigi események azt mutatják, hogy ez a beszélgetés csak egy újabb állomása önmarcangolásának.

Walking Dead S06E07.1

Miután Nicholas főbe lőtte magát Glenn alászorult a szemetes konténerről lezúgó férfinak és a földre esett, a járkálok közé, á szerencsére ők a friss és könnyű prédára ugrottak rá azonnal, így Glenn sikeresen be tudott kúszni a konténer alá. A járkálók azonban igen lassan álltak csak odébb, így Glenn fáradtan, meggyötörve és szomjasan várta távozásukat. Azonban akadt egy kis segítsége, Enid személyében, és bár a lány ódzkodott a visszatéréstől, Glenn mégis rávette, hogy útjuk Alexandriába vezessen.

Szinte amióta elkezdődött a hatodik szezon, mindenki Glenn épségért aggódott, nem véletlenül, hiszen mind tudtuk, hogy Glenn kemény és okos (a Kormányzó egy székhez kötözte és beküldött rá egy zombit, kedvenc pizza futárunk mégis leterítette a járkálót), azért a Walking Dead alkotói gárdája már a korábbiakban bebizonyította, hogy senki sincs biztonságban – az pedig, hogy kivették a nevét az intróból, egyenesen szemét húzás! De Glenn él és virul – na, jó, nem virul, de legalább él –, és ráadásul rá is talált a rettegő Enidre, aki bár szintén jól helytáll a kinti világban, ő mégiscsak egy tinédzser, aki tele van frusztrációval, és aki olyan dolgokat élt át, amit senkinek sem lenne szabad.

Walking Dead S06E07.3

Rick éles határvonala saját csapata és a többiek között ismét felerősödött – amit én azt hittem már rég magunk mögött tudtuk –, és pont emiatt volt zavaró, amit Tarának mondott a Spencerrel történtek után. Azonban Deanna és Michonne valamelyest ráébresztette arra, hogy már régóta csupán a fejében létezik ez az éles elkülönülés.

Carol, Morgan, Michonne és Rick beszélgetése nagyon szép volt, Morgan mondanivalója átütött minden pillanatban, és bár nem értek vele egyet, motivációját és hinni akarását becsülöm és tisztelem, de ahogy Michonne fogalmazott, ennek most itt nincs helye! Hála Carol ösztöneinek pedig Morgan magánakciójának is nagyon gyorsan a végére fognak csapni.

Walking Dead S06E07.4

A Walking Dead eheti epizódja végre választ adott Glennel kapcsolatban, szintén tartogatott ijesztő és meghökkentő pillanatokat, ám a legdurvább ismét az utolsó pillanatban következett be, és igen, valóban itt a rettegés ideje!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .