Bevallom őszintén, én sosem voltam oda a LEGO játékaiért, számomra a lego kézben volt igazi mindig. Amikor viszont azt mondták, hogy Jurassic World, eljutottam arra a pontra, hogy muszáj volt megszereznem – és azt hiszem, a jövőben besorakoztatom mellé a többi játékukat is.

legojw1

A játék alapvetően hasonló sémára épül, mint a korábbi darabok: a játékos kapja a feladatot, végighalad a történeten, közben pénzt gyűjt, majd kapja a jutalmat, a free playt és a bónuszjátékokat. Ez most is vár ránk, azonban ha valakinek nem jött be a Jurassic World-film, az is örülhet, ugyanis ez egy 4 in 1 game, végigjárhatjuk a korábbi Jurassic Parkos eseményeket is.

Kezdetnek két prológussal indítunk: egy raptort kell elhelyeznünk egy kifutójában, majd átugrunk a sivatagba Grant professzorhoz, és neki segédkezhetünk a leletek feltárásában. Ha mindezzel megvagyunk, egy helikopter visz minket Isla Nublarra, ahol aztán eldönthetjük, hogy Jurassic World, vagy Jurassic Park felé vesszük az irányt. Ha valaki időrendben akar haladni, akkor értelemszerűen a Parkban érdemes kezdeni – én azonban a Worldbe indultam inkább.

legojw2

A pályák hosszúak, néha nehezek, de vannak egyszerű feladványok, valamint néhány gyorsasági feladat is. Aki korábban már játszott a LEGO termékeivel, az mindezt már ismeri. Időnként nagy galibába keverdhetünk néhány szemtelen raptor miatt, majd még az Indominus Rexszel is meg kell küzdeni. Mindeközben persze szorgosan gyűjteni kell az érméket a minél nagyobb bónuszokért, no meg persze később ebből tudunk megvenni további karaktereket. A legtöbb dinó karámja bejárható, és ott további feladatok várnak, mint például a sérült kis dinó megmentése, vagy épp egy-egy példánynak a bőrébe bújva kell szaladgálnunk pontról pontra. Rengeteg őshüllőnek a bőrébe bújhatunk bele, sokan segítenek közülük, de azért nem szabad az összesben megbízni.

legojw4

Átlépve Jurassic Parkba, egyből a brontosaurusok mellett haladunk el, majd magunknak kell kinyitni a zárakat, hogy bejuthassunk az állatkert többi részébe. Kicsit pörgősebben halad a cselekmény, mint a Worldben, de ezért azt hiszem, nem hibáztathatjuk a készítőket, elvégre három Jurassic Park filmet is meg kellett „legósítani”. Ezúttal is szaladgálhatunk dinókként, és kihasználhatjuk azok extra képességeit. Az én kedvencem itt – akárcsak a filmekben – a dilophosaurus lett a jó kis mérgező köpeteivel, amivel fel lehet robbantgatni az arra alkalmas tárgyakat.

Az autók irányítása szokás szerint borzasztó, én inkább rászántam az időt és gyalogoltam, mert ezekkel a járgányokkal képtelenség normálisan navigálni – vagy csak rossz sofőr vagyok. Nagyon szerettem viszont a dinók összecsapásait, valamint amikor ki kellett őket cselezni, hogy észre ne vegyenek. Ezek talán a legizgalmasabb momentumai a játéknak. A dinókkal való szaladgálás inkább mókás, itt a játékos kicsit kiengedheti a gőzt, könnyűek a feladatok, az állatok pedig esetlenek és aranyosak.

legojw3

Nem lövöm le az összes poént előre: a játék nagyon jól össze lett rakva. Ragadjatok kontrollert és nézzétek meg magatoknak, ugyanis elég kicsi az esély rá, hogy mostanában körülnézhessünk egy ilyen állatkertben – pedig én spórolnék rá akár évekig is, hogy elmehessek. Külön jó pont jár neki, amiért remekül kikapcsolt a ZH-im után esténként.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .