Hát, az előző rész után  reménykedtem, hogy minél hamarabb túl leszünk a Kelly megszállásán és Brujo is életben maradt – nos, az egyik tippem bejött, a másik meg nem. Hölgyek és földöntúli  entitások, következik az Ash vs Evil Dead félidős epizódja, a The Host.

Ash vs Evil Dead S01E052

Mint azt a Brujo-ban is láthattuk, Kelly megszállta kedvenc démonunk, de erre csak Ash figyel fel – ám ezt nem éppen megfelelő stílusban tárja a többiek elé, így a végén azt hiszik, hogy ő lett megszállva, így Brujo neki is lát a démonűző rituálénak. Eközben a megszállt Kelly próbálja magához édesgetni Pablot, amivel csak annyit ér el, hogy egy shotgun csövet kap a képébe, majd csirkevért, meg a jó ég tudja, hogy mivel akarják még kiűzni Eligost Kellyből. Ashnak végül egy nagyon súlyos döntést kell meghoznia: hagyja így a lányt, megszállva, vagy a démonnal együtt a pokolra küldi?

Ash vs Evil Dead S01E053

A The Host-ban most fordult a kocka, mégpedig Pablo irányába. Most leginkább rá volt kiélezve, akárcsak a Bait Kelly-re. Most a fiatal, ijedős, de bajban kitartó srácon volt a sor, hogy megmutassa, nem csak a szíve nagy, hanem az ereje is – mármint a lelki, fizikaiban még mindig Ash vezet. Valamivel több, mint húsz perc alatt több sokkot él át, mint a legtöbb ember életében: a barátai bajba kerülnek, egy számára fontos személyt elveszít, de ő csak áll, mint az örök lélekhang, és megy Ash után, hogy félkarú rablónk minél hamarabb véget vessen ennek az elmebajnak.

Ash vs Evil Dead

 Más szereplőtéren most annyira nem volt sok újdonság – ha csak Kelly démonikus szeduktív természetét nem számoljuk bele –, mert Amanda és Ruby csak annyira tűnnek fel a vásznon, hogy utaznak tovább, követve triónkat, Ash olyan, mint mindig ( vagytalán csak picivel, de szentimentálisabb a szokásosnál) – de ezt nála is lehet érteni. Hiszen már annyi halált látott és okozott, sokszor számára fontosakat is ki kellett iktatnia, hogy már nem nagyon bízok abban, hogy valaha is sírni fog. Helyette azt teszi majd Pablo meg Kelly.

Ash vs Evil Dead S01E051

Az utolsó jelenetsornál meg majdnem én érzékenyültem el, amikor Pablo a máglya mellett állva mondja azt a szöveget, majd mikor elindul a kocsi felé, a védő totemek sorozatosan gyulladnak ki. Ennél jobb lezárást nem is kaphatott volna a szezonfelező rész.

Ash vs Evil Dead S01E055

Én egy kicsit azért szomorú vagyok a The Host miatt, hiszen az, amit nem akartam bevált – ennek ellenére nagyon jó hangulatú kis epizód volt, kellő humorral (csak most foltoztam meg!), és persze drámával a tetején.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .