A Könyvtárosok ezúttal két geek szereplővel is megörvendeztették a rajongókat, na, meg egy elmés csavarokkal tarkított izgalmas epizóddal, ami egy klasszikus storyn alapul: vajon megéri-e alkut kötni az ördöggel?

Librarians S02E06.1

Eve ezúttal távol tölti idejét a három Könyvtárostól, ám ez igencsak fúrja a srácok oldalát, így nem igen eresztik Jenkinst védelmezőjük hollétének kérdésköréből. Ám ezt megteszi helyettük a Könyv, ami egy érdekes eltűnést mutat nekik, majd egy bájos vidéki kisvárosba küldi a Könyvtárosokat. Itt azonban gyorsan kiderül, hogy Eve is pontosan ugyanazon okkal érkezett, mint ők, így a Könyvtárosok ismét egyesülve védelmezőjükkel dolgoznak a közös célért.

Arra azonban nem számítanak, hogy Eve volt katonatársa, Sam (Michael Trucco) a fő gyanúsított az ügyben, mivel az ő munkatársa tűnt el nyomtalanul, miközben utoljára még Samnek írt (persze később kiderül, hogy ez nem csak egy szimpla munka-kapcsolat volt). Azonban idővel ráeszmélnek, hogy az igazi főkolompos sokkal nagyobb erő birtokában van, mint hinnék, ezt az erőt pedig nem lehet legyőzni.

Librarians S02E06.2

Igen, az egyik geek ikon maga Michael Trucco, a Battlestar Galactica rajongóinak gondolom azonnal felcsillant a fény a szemükben, aki viszont még nála is nagyobb meglepetés, az John de Lancie felbukkanása, aki itt minden hájjal megkent alakot játszik, kinek nincsen oka félni semmitől – ellenben tőle igen ajánlatos.

Ezekiel ezúttal ismét bebizonyítja, hogy egója alatt egy érző szív lakozik, még akkor is, ha Jake tárcájával kell példát statuálnia keménységéből. Cassie ezúttal a cukiság legkomolyabb alakítását nyújtja, ám ez része Ezekiel nagyszerű tolvaj-tervének, amit olyan oldalról fúrnak meg, melyre senki sem számított.

Librarians S02E06.3

Az epizód ezúttal igencsak megdolgoztatta a nézők agytekervényeit, hiszen egy olyan erővel kellett szembeszállniuk a Könyvtárosoknak, melyet nem lehet legyőzni, és amely évszázadok óta érvényben van (vagyis nem a hirtelen felbukkanó új varázslathullám hívta életre, mivel anélkül is kellően erős). Azonban Eve katonai zsenialitását elővéve egy remek tervet eszel ki. De vajon mennyit mer kockáztatni, és készen áll arra, hogy veszteségeket szenvedjen?

Jenkins ezúttal a dolgok sűrűjébe keveredett, és elmondása alapján nagy élvezettel dolgozott együtt terepen a többiekkel, és szívesen venné, ha ez többször előfordulna – és a férfi jelenléte valóban felpezsdített a dolgokat. Talán az egyik legviccesebb beszélgetés közte és az ördögi személy között zajlott le – ha csak nem tekintjük annak Eve gyönyörű ütését.

Librarians S02E06.4

A titkok könyvtára eheti epizódja ezúttal nem mozdította előre a Prospero után hajszát, de ez nem is baj, hiszen nem kell varázslatos főgonosz ahhoz, hogy komoly ellenfelekkel kelljen szembenézniük a Könyvtárosoknak, elég, ha csak egy általános emberi legendát vesznek alapul a készítők.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .