Ismét eljött az, amitől minden Walking Dead rajongó őrjöng: a midseason finálé, méghozzá komoly cliffhangerrel, mint mindig. Az eheti epizód ugyan bővelkedett izgalmakban, de pont a sokasággal volt ezúttal probléma.

Walking Dead S06E08.1

A torony ledőlése óriási vészhelyzetet teremtett elő, ugyanis a biztosnak mondott falak ezzel leomlottak, a több száz járkáló pedig elözönlötte Alexandriát. Rick első páholyból nézhette végig a tragédiát, és amíg csak telt erejéből, próbálta feltartani a járkálókat, hogy a többiek biztos menedékre lelhessenek, de ez igazi sziszifuszi küzdelemnek bizonyult, és végült Ricket maga Deanna mentette ki, hogy aztán a nőt pedig Rick.

A csapat több részre oszlik, és ott bújik meg, ahol tud. Carol és Morgan egy épületbe kerülnek, Maggie külön utakon jár, Taráék egy garázsban lelnek menedékre, míg Rickék Jessiék házában húzzák meg magukat. Azonban mindenhol akadnak zökkenők és problémák, amik egy ilyen súlyos helyzetben komoly következménnyel járhatnak. Olykor pedig hiába a kintről befogadottak komoly tapasztalata, a túlerővel szemben csupán a régi trükkök működnek.

Walking Dead S06E08.2

Nem vagyok maradéktalanul elégedett a Walking Dead eheti részével, de azt el kell ismernem, hogy izgalmakból bőven kijutott. Már tavaly is panaszkodtam, mikor az alkotók egy-egy álművészi jelenetet csempésztek a szériába (ami Tyreese saját epizódjában csúcsosodott ki), és ezúttal is így tettek, ami azonban az epizód elején értékes pillanatokat vett el, sokkal fontosabb dolgoktól.

Morgan és Carol nézetbeli különbsége elég durván elfajul, és kettejük konoksága már emberéleteket veszélyeztet. Maggie meg természetesen badass, mint mindi, de majdnem felsikoltottam miközben próbált menekülni a járkálók hada elől – szerencsére akad valaki, aki szemmel tartja őt! Tara és Rosita beszélgetése komolyan megmutatta, hogy Tara mennyivel lazább, ugyanakkor furcsa mód bölcsebb is, mint Rosita – Eugene ügyessége pedig meglepően tetszetősre sikeredett.

Walking Dead S06E08.4

A legtöbb időt Rickék kapták, teljes joggal, hiszen itt bújtak meg a legtöbben. Carl garázsbeli jelenete komoly dilemmát okozott, ám a srác utána történt reakciója megmutatta, hogy mennyivel érettebb, és hogy mennyit tanult az utóbbi években – öröm látni az ilyen jellegű pozitív karakterváltozásokat. Jessie kisebbik fia, Ron nagyon érdekes jellem, és a mai alakítása ugyan ijesztő következményt hozhat magával, mégis annyira őszinte és félelmekkel teli, hogy nehezemre esik haragudni rá. Ron még csak egy gyerek, akit szörnyek vesznek körül, és mindent megtesz, hogy belekapaszkodjon a nyugalom és biztonság hiú ábrándjába.

Deanna és Michonne jelenetei szívbemarkolóra sikeredtek, és Alexandria vezetője végül azt tette, amit mindig: döntött saját sorsa felől, és megvédte a hozzá tartozókat. A mostani epizód talán leg keményebb pillanatai hozzá köthetőek, különösen a néma jelenet.

Walking Dead S06E08.3

A Walking Dead ezzel az epizóddal el is vonul több hónapos pihenőre, amit én nem szívlelek, de így lehetőségem adódik ismét bedarálni a sorozatot – mert a hű rajongók már csak ilyenek!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .