Azt hiszem, ez az epizód most engem lesokkolt. Sőt, egészen biztosan lesokkolt és jelen pillanatban keresem az életem értelmét. Nagyon ütős rész volt akkora meglepetésekkel, hogy az összes kedves néző keresgélhette az állát a padlón. Murphyék nagyon kitettek magukkal ezen a héten, ami bizony ránk fért a múlt heti szünet után.

ahsv27

Két hete ott értünk az események végére, hogy John testközelből nézte végig a kislány elgázolását. Ezen a ponton vártam valami furát, mert az a megszokott az American Horror Storyban. Na, nem mintha ez kimaradt volna, de egész más formában érkezett. A hullaházban John kénytelen találkozni a volt munkatársával, aki az ügyben nyomoz, elvégre ő kulcsfontosságú szemtanú. A beszélgetés azonban egész más irányt vett a holttest felett és visszaugrottunk az időben öt évet, amikor is a férfi először látogatott a Cortezbe.

ahsv25

Az egész epizódon át tartó flashback rengeteg mindent feltárt. Egész más kontextusba helyezte John kapcsolatát a hotel lakóival, köztük Sallyvel és Mr. Marsh-sal is. Emellett arra is fény derült, hogy miért tűn Alex annyira savanyúnak már a válás előtt is. Én akkoriban rengeteget gondolkoztam, hogy John minek van egy ilyen nővel, azonban a múlt eseményeinek ismeretében át kellett értékelnem az egész karaktert. Eddig egyszerűen egy gyenge és béna palinak tűnt, akinek gőze sincs arról, hogy mi folyik körülötte, most viszont kiderült, hogy ő sokkal menőbb és betegebb, mint amilyennek elsőre tűnt. Határozottan megkedveltem, függetlenül attól, hogy most is elég zavarodottnak tűnik, ráadásul kezd beleőszülni a saját életébe.

ahsv28

Én eddig nagyon féltem, hogy nem sikerül majd megfelelően lezárni a szálakat, de úgy tűnik, hogy sikerül velük jól bánni anélkül, hogy maguk a készítők belegabalyodnának. Mi persze lassabban bogozunk, de nekünk nézőknek szerencsére ez a dolgunk. Persze még rengeteg az elvarratlan momentum, de tekintve, hogy még van öt hét addig, gondolom nem fognak kimaradni ezek sem.

A többi karakterre nem jutott akkora hangsúly ezúttal, mint máskor, amit én kicsit hiányolok. A legtöbben csak néhány percre bukkantak fel, ami még nem lenne akkora probléma, hiszen az epizód Johnról szól, de sokkal többet ki lehetett volna hozni a többiekkel való kapcsolatából. Azt például szerintem sokan furcsálltunk, hogy Elisabeth nem igazán van jelen az ő életében, pedig ő a hotel középpontja. Most, hogy legalább már azt tudjuk, hogy találkoztak, engem nagyon érdekelt volna, hogy a grófnő miért kerüli ennyire, főleg, mert Mr. Marsh-sal viszont John jóban van. Persze lehet, hogy pont ez az oka.

ahsv26

Izgatottan várom, hogy jövő héten mi sül ki ebből az egészből. Ugyan most a sztorival annyit nem haladtunk előre, de ettől függetlenül valószínűleg sikerült megdöbbenteni az összes rajongót. Épp ezért én elég sokat várok a következő résztől is, hasonlóan sokkoló képsorokkal.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .