Alapvetően jobban szeretem az olyan animéket, ahol a főhős (vagy akár a többi szereplő is) már egy adott hírnévvel és erőszinttel indul – legyen az jó vagy kevésbé pozitív hangvételű – és itt a BlazblueAlter Memory-ben könyörtelenül meg is kapom. Ebben a sorozatban szószerint mindenki badass és nem tudok olyan harcot mondani, ahol biztosra tudtam volna mondani, hogy melyik fél kerül ki győztesen.

Blazblue1

Játékadaptációról beszélünk, úgyhogy az alaptörténet többé-kevésbé már adott azoknak, akik találkoztak valamelyik darabjával a Blazblue-nak. Főhősünk, Ragna a Vérmetsző tengetné választott magányában életét, ám a nem kevés vérdíj a fején, és egyéb személyes sérelmek miatt tucatnyi ember/lény próbálja őt elkapni – legfőképpen öccse, Jin. Életét azonban túlontúl is felpezsdíti a vámpírhatalmasság (egyben a Hat Hős egyik tagjának főnöke) Rachel, egy eléggé titokzatos erőkkel operáló lány Noel, valamint a Kaka törzs (humanoid macskalények)  hiperaktív tagja, Taokaka. Eközben rezidens gonoszunk az elvártakhoz méltóan gonoszkodik, mindeközben a többi szereplő is megmutatja a maga fegyvertárát és múltját.

Blazblue4

A történetbe, a spoilerek miatt nem nagyon megyek bele, meg itt az a veszély is fennáll – amit anno én is tapasztaltam –, hogy bizonyos mértékig ismerni kell a játék történetét ahhoz, hogy teljesen megérts a sorozatot. Igaz, kapunk visszautalásokat a nagy háborúra, Ragna és testvérei mútljára, a Sectorőrök létrejöttére, de a teljes egész kibontakozása már az anime cselekménye előtt elkezdődött. Ennek ellenére nem azért haragszom a Blazbluera, de a szidást rövid ideig félretolva, essen szó a jó dolgokról.

Blazblue5

Először is, a szereplők többsége remek: Ragna tipikus komolykodó, makacs, agresszív protagonist, akinek eközben aranyból van a szíve. Jin helyes, de emellett valami hihetetlen szinten bátyókomplexusos, hogy megszállotságát tekintve simán kezet foghatnának Gasai Yuno-val. A már fentebb említett Tao meg a kötelező bögyös orvos Litchi szolgáltatják a legtöbb humort, és tényleg nagyon szerethetőek. A kijelölt főhősnő Noellel, valamint az ő barátosnéjával Tsubakival már annál több bajom volt: Noel folyton picsog, kivéve akkor – jah, nem. Ő mindig hisztizik. Tsubaki meg szimplán idióta. Én értem, meg látom a motivációját és a meghasonlását, de azt a végére már olyan szappanoperásra megcsinálták, hogy a Szulejmán alkotói állva tapsolnának, ha meglátnák.

Blazblue7

Másik jó dolog az, hogy Ragnát szó szerint minden felől őrültek veszik körül: himedere vámpírlány az egyik oldalon, yandere öcsi és robotcsaj a másikon, körötte meg kánonba beszélő humanoid macskák. Az ellenfelek pedig szintén megérdemelnek egy áment: mindenki a maga módján, de hírhedt és kellően érdekes erőkkel rendelkeznek (legjobb Rachel abszolút védelme) és ehhez mérten a csaták a látványosak és destruktívak. A Nox Nyctorecek (mágia/technika kombós fegyverek) is páratlanak a maguk nemében – és akkor még nem esett szó az őrökről sem.

Blazblue3

De a Blazblue-t sem kerülte egy hatalmas, fertőző betegség, ami fanservice névre hallgat: minden csaj bögyös, aki nem az síkság, minden fiú bishounen, cicalányok, robotcsajok, szerelmi sokszögek, egyszóval kapunk egy ilyen teljes fétistárat csőre töltve. Az ilyen dolgok pedig a csalódottságot, ha pofátlanabb, akkor akár még dühöt is kiválthat belőlem – szerencsére az Alter Memory csak az első lehetőséggel élt.

Blazblue6

Aki szereti a nagy harcokat és érzelmeket, jó sok fandologgal nyakon öntve, annak bátran tudom ajánlani a Blazblue-t, de előtte érdemes legalább olvasás szintjén megismerkedni a játékkal is – gamer animések előnyben.

Blazblue2

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

2 thoughts on “Anime Challenge Haladó szint – Blazblue: Alter Memory”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .