Nagyon ritkán teszek elhamarkodott kijelentéseket, de az eheti része az Ash vs. Evil Deadnek csont nélkül a legpörgősebb, egyik legvéresebb és legválogatottabban hentelős része, ami a nagyon is beszélő The Killer of Killers névre hallgat.

Ash vs evil dead S01E062

Az előző részben látott kisebb kocsikázós jelenet után Ruby és Amanda elérnek Brujo házához, ahol Amanda finoman szembesül azzal, a csont és hamu Brujo jóvoltából, hogy az sem egy földre szállt szent, de inkább benne bízzon meg, mint Rubyban. Eközben Ash-ék megállnak kajálni egy zsúfolt (a hangsúly a zsúfolton van) étkezdében, és amíg fentebb nevezett férfiúnk bepróbálkozik a pincérnőnél, addig Pablo és Kelly egy kisebb lelki monológ után leállnak Harry Potteresen a harapós könyvvel játszadozni, majd a rész végén megint bekövetkezik az elkerülhetetlen mészárlás.

Ash vs evil dead S01E061

Hát, én azt hitten hittem egy eddig, hogy a félidőnek számító Brujo volt a tett és érzelmi tetőpont, de erre a The Killer of Killers még rátett jó pár szeneslapátnyit. Először is ott van Ruby és Amanda, éppen csak elindult duója, ami Brujo (pontosabban a megszálló démon) közbelépésének hála véget ért (egyenlőre legalábbis), így van rá lehetőség, hogy rendőrnőnk a jók oldalán kössön ki. Másik vonalon ott van persze Kelly és Pablo is, akik egyrészről nagyon filozofikusak – másrészről meg nagyon sötétek. Jó, mondjuk, minden horrorban van egy olyan pont, hogy a furcsa hangokat hallató, szent dolgokat annyira nem kultiváló ládát muszáj kinyitni.

Ash vs evil dead S01E065

De persze, jó horrorfan leánykaként szívemet leginkább a végjátékban látható hatalmas mészárló jelenet vitte. Fejbe repülő kések, jégkorik és minden mi jó, az volt abban a kőkemény öt perces hentelésbe, de persze volt egy kis határfeszegetés nálam is – a szegény kisfiú csúfos halálán azért már kissé felhúztam a szemöldököm. Kelly stressz levezető kis hússzeletelése is eléggé furcsára sikeredett, ám amin a legnagyobbat tudtam most nevetni, az az újonnan behozott menekülő patkány, Lem (a Bárányok Harapnak c. filmből ismerhető Peter Feeney) – akit szintén elér a csúfos vég.

Ash vs evil dead S01E064

A The Killer of Killers egy remek epizódra kerekedett ki: volt benne kellő mennyiségű vér és érzelem, és persze most kissé gonosz módon lelövöm a poént, de a lényeg, hogy Ash kis csapata egy újabb muskétással gazdagodik.

Ash vs evil dead S01E063

Már csak egy hét van hátra, és megcsodálhatjuk, a számomra mindig gyászos (remélem, itt nem lesz az) hetedik epizódot, ami a Fire int he Hole címet viseli.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .