A Monster High egyik legrövidebb évada és egyben jelen pillanatban az utolsó előtti. Ez persze nem jelenti, hogy gyenge darab lenne, sőt, rövidsége ellenére igen sokszínűre és izgalmasra sikeredett, rengeteg új szereplővel.

mh53

A diákok izgatottan készülnek a csereprogramra. Nehéz eldönteni, hogy ki hová menjen, ezzel szembesül Draculaura is. Sokáig válogat, valahogy egyik sem az igazi. Addig válogat, amíg nem marad más választása, mint Karmasimába utazni. Ezzel is vannak ugyan kétségei, azonban a Japán kultúra izgalmas és színes, így aztán egész jól megtalálja a helyét.

Eközben a diákok érkeznek a Monster Highba is. Köztük van Lorna, a tavi rém, aki a Loch Ness-i szörny lánya. Apja nem igazán értékeli a lány elképzelését, hogy bárhová utazzon, Lorna azonban nem hagyja magát és mégis elutazik. Hamar megismerik őt a többiek, mivel a fő hobbija, egyben édesapja rossz szokása is a photobomb. Miután felbukkan rengeteg fotón, a diákok lassanként kiderítik, ki a rejtélyes alak, s könnyedén összebarátkoznak. Gil különösen örül a leányzó jelenlétének, mivel végre egy édesvízi diákra bukkan. De vajon mit szól mindehhez Lagoona?

mh54

Felbukkannak régi ismerősök is, többek között Abbey távoli rokona, Marisol, a kisebbségi komplexussal küzdő nagyláb. Az ő lába ugyanis sajnos nem olyan nagy, mint a többieké. A Fantom Picchui lány szintén Moster Highba látogat. Vele egy időben bukkan fel a rejtélyes hullavirág, amely minden ezerháromszáz évben nyílik. Azonban a lakója kevésbé szimpatikus, mint maga a növény, főként Cleonak, aki látszólag ismeri valahonnan és kicsit sem szívleli őt.

Én még szívesen húztam volna ezt az évadot néhány résszel, mert bőven volt benne potenciál, amit a jelek szerint a készítők nem tudtak, vagy nem akartak kihasználni. Én ezt kicsit sajnálom, mert nagyon jó vonalon indultak el. De hát abból kell gazdálkodni, amink van. Az pedig kétségkívül hibátlan, szórakoztató és izgalmas. Külön szerettem a Lagoonás szálat, mert bár a féltékenység zöld szemű szörnye felbukkant már korábban is, de sokkal életszerűbbé vált a tengeri szörny amúgy túlontúl pozitív és okos karaktere.

mh52

Lornát különösen megkedveltem. Nagy rajongója vagyok a Loch Ness-i szörnynek, így már régóta vágytam valakire, aki hozzá tartozik. Most a kívánságaim valóra vált és Lorna nagyon édesre sikeredett, lélegzetelállító stílussal. Ha több teret kap, akkor belőle még nagy közönség kedvenc válhat, de minderre már sajnos nincs behatásom – pedig milyen jó lenne.

mh51

Összességében én nagyon élveztem ezeket a részeket, mindenképp érdemes rájuk időt szakítani, és ha a következő évad is legalább ilyenre sikerül, akkor tuti befutó. Addig pedig élvezzétek a Romlás Virágai bált.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .