Amikor a Sötét a legerősebb elem – Soccer Spirits

Arra, hogy a zombikat és TCG technikáját lehet remekül ötvözni, arra egy remek példa a már korábban említett Deadman’s Cross, de arra legvadabb álmaimban sem gondoltam, hogy a foci (ráadásul „anime”- stílusú) és a kártyajáték kombinációja is lehet szórakoztató. Hölgyek és szurkolók, itt az ideje befűzni a cipőt, kesztyűt alkarig felhúzni – mindjárt kezdődik a Soccer Spirits első mérkőzése!

Soccer Spirits1

A játék története röviden és tömören annyi, hogy a földre érkezik egy Selena nevű lány, aki felhívja a fiatal földi futballisták figyelmét a hamarosan sorra kerülő galaktikus méreteket öltő csatára, amit a játéktéren kell majd lerendeznie a feleknek –és persze mindeközben meg kell fékezni az egyre nagyobb teret öltő gonosz entitást.

Soccer Spirits4

Igen, story-módban nem ver eposzi magasságokat, ez az újabb kis androidos időtöltés, sőt mondhatnám azt is, hogy remekül átvette (és ezzel együtt animésítette) a Galactik Football nevű animációs sorozat alaptörténetét. De itt nagyjából ki is merül a hasonlóság vonala. A Soccer Spirits-ben is – jó TCG módjára – fellelhetőek a különféle attribútumok (esetünkben öt darab), amiket képviselnek a karakterek, akiket megszerezhetünk, valamint itt is befigyel a ranglista, ami itt kettő csillagostól a 6-os elitig terjed.

Soccer Spirits3

A játékos maga választja ki és pakolja össze csapatát (persze csak megfelelő cost arányban), és arra külön érdemes figyelni a képviselt elem mellett, hogy az adott játékos milyen poszton a legerősebb, valamint a képességek is nagyon eltérőek tudnak lenni, még két egyazon posztra alkalmas karakternél is. Különleges szerepe van a csapatban az ún. leadernek, aki nemcsak a csapat főalapját képzi, hanem egyedi (Ace) képességével képes még az extrán kívül is valami extra erőt juttatni a csapatnak. Jó példa erre az én, nagyrészt Dark elementet képviselő csapatom vezetője, Min, akinek az Ace képessége még dob nem kevés kakaót a többi sötét attribútumos lényemnek.

Soccer Spirits2

De őszintén nincs olyan, hogy a legjobb element vagy a legjobb csapat, hiszen minden játékosnak más az ízlése és a játékstílusa, ami persze kihat arra is, hogy milyen harcosokkal is miként szereljük fel a csapatot. De persze plusz támogatónak ott vannak még a külön a managerek, akik nagy átlagban csak vannak, és vagy pénzt vagy stanima-t adnak, hogy tovább vigyük a történet cselekményszálát.

Soccer Spirits5

Grafikáját tekintve a játék remek, a karakterek nagyon szépen kidolgozottak, és az persze az adott fétisnek megfelelően hiányos vagy nagyon nyitott ruházatban feszítenek – mind a lány, mind a fiú karakterek. Annyi nagy előnye van a Soccer Spiritsnek, jó néhány hasonló játékkal szemben, hogy itt sem kell havi fizetésedet elverni ahhoz, hogy erős játékosaid legyenek: kristályt story-módban könnyű szerezni, az FP-t (friendship point) is szépen lehet gyűjteni, valamint a Scout nevű opcióval is viszonylag könnyen lelehet vadászni az erősebb vagy szimplán csak szimpatikus harcosokat.

Soccer Spirits6

Aki szereti a focit, vagy legalább az animés téma érdekli, az próbálja ki ezt a kis nyalánkságot, nem fog benne csalódni. Az más kérdés, hogy a koreai nyelven való hadoválást meddig lehet elviselni a szereplőktől, de erre ezt szokás mondani, hogy –részletkérdés.

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.