A hetes most hatványozottan is a gonoszok száma, hiszen mégiscsak egy Evil Dead sorozatról van szó. Az utóbbi két-három általam vitt sorozatoknál eddig mindig a hetedik rész volt az, ahol végképp megutáltam az adott szériát, de itt most a leghalványabb jelét sem éreztem ennek. Jöjjön a Fire in the Hole.

Ash vs Evil Dead S01E075

Legújabb epizódunkban megkapjuk a hét mesterlövészt egy ilyen eléggé elcseszett túlélő csapat képében, akiket az előző rész végén démonizált Lem riogat és mészárol – valamint egy-két félreértés miatt nem nagyon szívlelik Ash-éket, akik meg éppen a filmből is jól ismert kabin felé vették az útjukat. Ash és Amanda elszakad a négyesfogat másik felétől, hogy egy bunkerben rohangásszanak a piromán hajlamoktól (szó szerint) fűtött Lem elől, de persze Kellyéknek sem könnyebb az élete kint, a sok elmeroggyant között. Mindeközben, egy kis ízelítőként még láthatjuk Ruby-t kikelni a hamvakból, ahova az előző epizód folyamán került, ám elvesztett valami nagyon fontosat.

Ash vs Evil Dead S01E073

Egyrészről nagyon szeretem ezt az epizódot, mert ismét megmutatja nekünk azt, hogy az ember akkor a leghülyébb, amikor olyan dologgal áll szemben, amit nem ért – aki meg esetleg értene hozzá, azt nem hallgatják meg. Ezt a problematikát már korábban is kijátszotta Raimi Amandával kapcsolatban, de mivel ő már a jók oldalán áll, így muszáj volt pár újabb dinkát keresni a megüresedett helyre. Ha már Amandánál járunk: ugye ő eddig Rubyval menetelt és harcolt, és itt most, ahogy Ash előtt próbálja a csajt védeni – mondván, hogy milyen jó fej és megbízható –, közben mi látjuk a bevillanó képkockákon, hogy ez kicsit sem így van.

Ash vs Evil Dead S01E072

Ami még szívet melengető dolog volt számomra, az a vég: talán a Brujo kapcsán fejtettem ki azt, hogy Ash már szinte érzelem nélkül öl, és az élőkkel sem törődik sokkal többet. Na, a Fire in the Hole-ban most megkaptam ennek a remek cáfolatát. Nemcsak a romantika szintje erősödik a rész vége felé, hanem Ash bajtársiassága is, ahogy szemléli felszerelt, démonok elleni harcban már szinte szakavatott barátait – akik mellől igényesen lelép.

Ash vs Evil Dead S01E074

A Fire in the Hole egy finoman szólva is királyra sikeredett rész lett: van benne lövöldözés, autóval elütés, valamint cameo szereplőként Kéz is megjelenik az Addams Family-ből, egy nagyon hatásos kis zene alatt. Már előre is kíváncsi vagyoka következő epizódra (sőt, követelem), ami nagyon ironikus módon az Ashes to Ashes címet viseli.

Ash vs Evil Dead S01E071

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .