Küldjenek virágot a luvnyáiknak! – Horrorra Akadva 3

Őszintén megvallva, amíg komolyabban utána nem olvastam, le sem esett, hogy a Horrorra Akadva széria harmadik része már nem is a Wayans-fivérek munkássága, hanem a hasonló, morbid humorral operáló David Zucker rendezése, akinek olyan filmeket köszönhetünk, mint a Csupasz pisztoly (nem is csoda, hogy Leslie Nielsen is szerepet kapott ebben az alkotásban) – így a humorfaktor ismét csak garantálva volt.

Horrorra Akadva 31

Itt is, mint az első két filmben, a főhősnőnk Cindy (Anna Faris), aki már felnőtt, és híradósként tengeti mindennapjait, hogy eltartsa magát és jövőbe látó unokaöccsét, Codyt (Drew Mikuska).  Majd egy nap megnéz egy furcsa videót, majd megcsörren a telefon, és megkapja a szokásos „hét nap múlva meghalsz ” dumát, eközben egy vidéki farmer, Tom (Charlie Sheen) farmján meg űrlények okoznak galibát, valamint az öccse, George (Simon Rex) meg ilyen önjelölt Vanilla Ice-ként akar fehér rapper lenni a feketék között. Egyszóval megint kapunk egy hatalmas állatságot, ami garantáltan leszívja a maradék kis agyunkat – de mindent csak sorjában.

Horrorra Akadva 34

Nekem kissé fájt az a tény, hogy már se Rayt se Kurtát nem látjuk viszont a képernyőn (de azért megvannak a helyettesítőik), Brenda azonban kifejezetten kellett még a filmbe, az új arcokról nem is beszélve. A már akkor is elég balhés életet élő Charlie például remekül hozza a tőle elvártakat – külön tetszett tőle a Michael Jacksonnal való verekedés –, de az öreg Leslie sem marad le humorban, ami sok extra kultúr poén mellett leginkább a Kör és a Jelek című filmek kiparodizálásból merítkezik, valamint Cody miatt a Hatodik Érzék is lényegesen nagy színteret kap.

Horrorra Akadva 33

Amit a Wayans tesók anno elkezdtek, azt Zucker remekül folytatta. Átalakította persze a saját stílusa szerint, de ezt olyan módon tette, hogy semmit nem csorbított a már megszokott érzetből, és emiatt csak gratulálni tudok neki. Persze egy alapból paródiákat rendező alaktól nem is várhatunk el kevesebbet.

Horrorra Akadva 32

Vannak, akinek elnyerte a szívét a Horrorra Akadva 3, mások ellenben tűzre vetnék az utána kijött még két filmmel egyetemben. Én úgy vagyok vele, hogy amit megragad, azt jól kiparodizálja, hogy kinek ezek a poénok mennyire esnek le vagy jönnek be, azt meg teljesen embere válogatja.

Horrorra Akadva 35

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

1 hozzászólás

  1. Visszajelzés:Borzalmas a japánod! - Horrorra Akadva 4 | Watchaholics

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.