Őszintén megvallva, amíg komolyabban utána nem olvastam, le sem esett, hogy a Horrorra Akadva széria harmadik része már nem is a Wayans-fivérek munkássága, hanem a hasonló, morbid humorral operáló David Zucker rendezése, akinek olyan filmeket köszönhetünk, mint a Csupasz pisztoly (nem is csoda, hogy Leslie Nielsen is szerepet kapott ebben az alkotásban) – így a humorfaktor ismét csak garantálva volt.

Horrorra Akadva 31

Itt is, mint az első két filmben, a főhősnőnk Cindy (Anna Faris), aki már felnőtt, és híradósként tengeti mindennapjait, hogy eltartsa magát és jövőbe látó unokaöccsét, Codyt (Drew Mikuska).  Majd egy nap megnéz egy furcsa videót, majd megcsörren a telefon, és megkapja a szokásos „hét nap múlva meghalsz ” dumát, eközben egy vidéki farmer, Tom (Charlie Sheen) farmján meg űrlények okoznak galibát, valamint az öccse, George (Simon Rex) meg ilyen önjelölt Vanilla Ice-ként akar fehér rapper lenni a feketék között. Egyszóval megint kapunk egy hatalmas állatságot, ami garantáltan leszívja a maradék kis agyunkat – de mindent csak sorjában.

Horrorra Akadva 34

Nekem kissé fájt az a tény, hogy már se Rayt se Kurtát nem látjuk viszont a képernyőn (de azért megvannak a helyettesítőik), Brenda azonban kifejezetten kellett még a filmbe, az új arcokról nem is beszélve. A már akkor is elég balhés életet élő Charlie például remekül hozza a tőle elvártakat – külön tetszett tőle a Michael Jacksonnal való verekedés –, de az öreg Leslie sem marad le humorban, ami sok extra kultúr poén mellett leginkább a Kör és a Jelek című filmek kiparodizálásból merítkezik, valamint Cody miatt a Hatodik Érzék is lényegesen nagy színteret kap.

Horrorra Akadva 33

Amit a Wayans tesók anno elkezdtek, azt Zucker remekül folytatta. Átalakította persze a saját stílusa szerint, de ezt olyan módon tette, hogy semmit nem csorbított a már megszokott érzetből, és emiatt csak gratulálni tudok neki. Persze egy alapból paródiákat rendező alaktól nem is várhatunk el kevesebbet.

Horrorra Akadva 32

Vannak, akinek elnyerte a szívét a Horrorra Akadva 3, mások ellenben tűzre vetnék az utána kijött még két filmmel egyetemben. Én úgy vagyok vele, hogy amit megragad, azt jól kiparodizálja, hogy kinek ezek a poénok mennyire esnek le vagy jönnek be, azt meg teljesen embere válogatja.

Horrorra Akadva 35

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Küldjenek virágot a luvnyáiknak! – Horrorra Akadva 3”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .