Mielőtt a hotel lakói elmennének karácsonyozni, még megajándékoztak minket egy izgalmas kis epizóddal. Azt hiszem, az események fényében azt már tudom, hogy mit nem kérek a fa alá. Ezek után én legfeljebb nyugodt életet kérek magamnak, nehogy én is így járjak.

ahsv36

Liz rettenetesen szenved, mióta a grófnő kinyírta Tristant. Ez teljesen érthető is, mert undorító és önző volt ez a „ha nem lehet az enyém, akkor másé sem lesz”-szerű húzás. Mindez természetesen bosszúért kiált. Eközben azért marad némi ideje egy kis családi életet élni, miután felbukkan a fia. Ennek a húzásnak különösen szívmelengető pillanatokat köszönhetünk. Emellett ő tűnik az egyetlennek, aki nem feledkezett meg az ünnepekről.

John a múltkori tényfeltáró epizód után elkezdett végre magára találni. Habár nem biztos, hogy ez kifejezetten pozitív, de kétségkívül úgy látom, hogy végre kibékül saját magával. Ezt az utat kapásból ketten is egyengetik: Sally és James. Náluk jobb lelki vezetőt nehéz lenne találni, függetlenül attól a ténytől, hogy mindkettő pszichopata. Erre a segítségre már csak azért is szüksége van, mert itt az ideje annak is, hogy megmutassa a kedves ex-feleségének, hogy ő komoly férfi és jó apa. Azonban amivel szembesülniük kell, arra szerintem egyikük sem számított.

ahsv33

Mindenki remekül elvan az ügyes-bajos dolgaival, ez alól Elisabeth sem kivétel. Végül is, nem hibáztathatjuk érte, hiszen mindenki őt ugrálja körbe, őt imádja, vagy épp tőle retteg. A tömeg persze csak nőtt azzal, hogy a két régi szeretője előkerült, akiknek borzasztóan örül, de muszáj őket kordában tartani – még szerencse, hogy mellette van Donovan, hogy segítsen neki. Meg kell hagyni, gyönyörű páros, már csak az érdekelne, hogy vajon Don milyen sorsra fog jutni a jövőben? Ettől még nem teljesen zökkenőmentesek az események, mert úgy tűnik, hogy a kedves férjurától viszont nem olyan egyszerű megszabadulni és hát azt is tudjuk, hogy Donovan nem mindig viselkedik tökéletes házi kedvenc módjára.

ahsv35

Megmondom nektek őszintén, hogy nem teljesen értek egyet azokkal a korábbi beharangozásokkal, miszerint ez a legijesztőbb évad. Persze, még történhetnek durva dolgok a téli szünet után, de egyelőre az ijesztgetés nem igazán jött be. Ezzel nem azt mondom, hogy az évad rossz, ugyanis eddig ezt tartom a legjobbnak. Nagyon ütős, jól felépítette és elég keményen lélekbúvár. De olyan komolyan rémisztő dolgot még nem láttam benne annak ellenére, hogy tele van vámpírokkal és szellemekkel – utóbbiaknak elég nehéz egyébként is ijesztőnek lenniük, mivel az sem egyértelmű, hogy ők azok.

Az epizód némileg ismét sokkolóra sikerült egyébként, mert megint minden megtörtént, amire nem számítottam. Ellenben kaptam új válaszokat és új kérdéseket. Kezdek lassan hozzászokni, hogy minden héten megkérdőjelezem az összes szereplőt és mindazt, amit róluk gondolok, vagy gondoltam. Murphyék remekül csinálják a dolgokat, ha nem tartanának állandóan szüneteket, amiket be se jelentenek, akkor én már felhőtlenül boldog lennék. Külön imádom egyébként John szálát, ami eleinte arról szólt, hogy ő mekkora csődtömeg, most meg már kapásból két nő is verseng a kegyeiért – ilyen kék szemekért meg is értem a dolgot.

ahsv34

Nincs más hátra, mint hogy boldog karácsonyt kívánjak az American Horror Story stábjának és a hotel lakóinak, habár nem tudom, hogy utóbbiak ezt mennyire kapják meg. Az újévig minden esetre pihenhetnek, ellentétben velem, mert nekem addig akadnak majd más horror storyk, amikről pötyöghetek nektek.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .