Ha Jason Statham, akkor már a fél siker garantálva van, ha ehhez hozzáteszünk egy rakás őrült börtöntölteléket és egy még őrültebb autóversenyt, akkor pedig biztosak lehetünk benne, hogy aznap este nem fogunk unatkozni. Kezdődjön a Halálfutam!

deathrace2

A jövő sötét, mindezt Jesnes Ames (Jason Statham) is megtapasztalja, aki a mindennapos robotolással igyekszik megkeresni a pénzt, hogy eltartsa belőle a családját. Habár a munkások között a legkeményebb arcát mutatja, a családja a gyenge pontja. Egy razzia után azonban nem sokkal hazaérkezése után meggyilkolják a feleségét, majd mindezért ő maga kerül rács mögé. Az egyetlen módja, hogy kijusson, ha részt vesz a Halálfutamon. A verseny valóban halálos, a sofőrök pedig elszántak, ugyanis aki megnyer öt versenyt, az szabadon távozhat. A feladat könnyűnek tűnik, egy halott versenyző, Frankenstein bőrébe kell bújnia, aki a közönség kedvence, és már csak egy verseny hiányzik a szabadulásához. A verseny viszont kemény és a börtönigazgatónak (Joan Allen) esze ágában sincs megválni Frankensteintől, hiszen ő hozza a nézettséget.

deathrace4

Persze Jensen nem csak ellenségekre tesz szert. Hamar összebarátkozik szerelőivel, különösen a Főnökkel (Ian McShane), aki hasznos információkkal látja el a versenytársairól. Pachenkóval (Max Ryan) persze már azelőtt megismerkedik, hogy versenybe kerülne és egy szép kis ebédlői verekedésben mindketten megállapítják, hogy rühellik egymást. Másik nagy vetélytársa Machine Gun Joe (Tyrese Gibson), aki pedig élete fontos céljául tűzte ki, hogy legyőzze Frankensteint. Az egyetlen, amivel senki nincs tisztában, hogy a férfi valójában már rég halott és a maszk alatt már más bujkál.

deathrace1

A film bővelkedik nagyszerű fordulatokban, árulásban, barátságban és természetesen Hennessey igazgatónő mocskos húzásaiban is. Habár ő nem a legpozitívabb karakter, én alapvetően megkedveltem. Komoly és erős nő, aki mindig megszerzi, amit akar, mindezt Joan Allen remekül el is játszotta. Az igazgatónő egyetlen hibája, hogy azt hiszi, hogy pénzzel mindent el lehet intézni. Habár valóban sok mindent el lehet vele, de nem mindent. Jason Statham is remekül illett Jensen szerepébe a komor arcával, amire szükség is van, ha az embernek éppen elvették a családját. Tökéletes választás volt.

A versenypályát is külön imádtam, mivel nem egy túlspilázott, agyonmodernizált pályát kaptunk, csak mert a jövőben vagyunk – ez egyébként az egész városról is elmondható –, de azért kihasználták a lehetőségeket és sok-sok meglepetéssel, segítséggel és akadállyal ajándékozták meg a versenyzőket. Az autóversenyes filmek esetében gyakori, hogy az ember a mozi után szíve szerint maga is bepattanna egy jó járgányba és beszállna – na, ez itt nem fog megtörténni. Ugyanis ez a futam valóban a Halálfutam és mindenki örülhet, ha elkerüli.

deathrace3

Nem épp karácsonyi darab, de azért a téli szünetben egy estét mindenképp megér a film, mivel nagyon izgalmas és egy percig sem hagyja unatkozni a nézőt, mindig történik valami. Aki szereti az autóversenyeket, az ezt is fogja, de kapaszkodjatok, mert rázós lesz!

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .