Ash vs Evil Dead S01E09 – Bound in Flesh

Nos, eddig mindig próbáltam a lehető legkevesebb spoilert kiteregetni, bármiről amiről írtam, és ez az Ash vs. Evil Deadnél is így van. Legalábbis eddig. Ugyanis a Bound in Flesh egy olyan epizód olyan mód információval telire sikerült, hogy komolyabb történés kikotyogás nélkül nem mehetek el mellettük.  Következzék a szezonzáró előtti része az Ash vs. Evil Deadnek, avagy most már végre értem, hogy Ruby miért akarja a könyvet.

Ash vs Evil Dead S01E095

Ugye az előző részben hosszas szem és fültanúi lehettünk Amanda látványos elvesztésének, valamint a hülye kalandor lelkületű diákok megtalálásának, akik le szeretnének táborozni a viskóban. Miután Kelly és Pablo vállalja azt, hogy minél hamarabb elviszik őket egy biztonságos helyre, addig Ash egy kedves és szinte már családiasan meleg beszélgetést folytat a Necronomiconnal, ám arra mindenki későn eszmél rá, hogy hullát nem szabad a könyv közelében hagyni.

Ash vs Evil Dead S01E092

 Miután meg túlestünk a szokásos mészárláson, megjelenik Ruby, aki látszólag segíteni akar elpusztítani a könyvet – ehelyett a könyv borítója átmegy maszk üzemmódba szegény Pablon, majd Ruby is kimutatja a foga fehérjét. Hát, nehogy már az alkotójától vegyék el a művét!

Ash vs Evil Dead S01E091

Virtuálisan átkozom most magam a megszellőztetett kis hírmorzsák miatt – hiszen nem kevés az extra értékük – de, ah ezeket kihagytam volna, akkor nagyjából két mondatban összetudtam volna foglalni a sorozat cselekményét, amiben vannak fájó és kevésbé fájó dolgok. Ami fájt azok eleve a meghalásra szánt hülyegyerekek, valamint ugye Amanda kiiktatása is (el sem hiszem, hogy leírtam ezt). Ami már kevésbé volt fájó, az az a nagyon is fontos tény, hogy Ruby miképpen kapcsolódik Ashhez, de még inkább a könyvhöz. És akkor már csak egy kérdés merül fel bennem: hol, mikor, de legfőképpen miért hagyta el ezt a beszélő szörnykézikönyvet?

Ash vs Evil Dead S01E094

A Bound in Flesh egy remek kis előkészítője a valószínűleg vérrel és halállal teli lezárásnak, amit én kisírt szemekkel, de egyúttal mosollyal az arcomon várok. Hiszen a Dark One-nak nemcsak kiválóan kell lezárnia ezt az évadot, de elő is kell készítenie a színpadot a második évadnak – igen, lesz belőle második évad.

Ash vs Evil Dead S01E096

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.