Nos, eddig mindig próbáltam a lehető legkevesebb spoilert kiteregetni, bármiről amiről írtam, és ez az Ash vs. Evil Deadnél is így van. Legalábbis eddig. Ugyanis a Bound in Flesh egy olyan epizód olyan mód információval telire sikerült, hogy komolyabb történés kikotyogás nélkül nem mehetek el mellettük.  Következzék a szezonzáró előtti része az Ash vs. Evil Deadnek, avagy most már végre értem, hogy Ruby miért akarja a könyvet.

Ash vs Evil Dead S01E095

Ugye az előző részben hosszas szem és fültanúi lehettünk Amanda látványos elvesztésének, valamint a hülye kalandor lelkületű diákok megtalálásának, akik le szeretnének táborozni a viskóban. Miután Kelly és Pablo vállalja azt, hogy minél hamarabb elviszik őket egy biztonságos helyre, addig Ash egy kedves és szinte már családiasan meleg beszélgetést folytat a Necronomiconnal, ám arra mindenki későn eszmél rá, hogy hullát nem szabad a könyv közelében hagyni.

Ash vs Evil Dead S01E092

 Miután meg túlestünk a szokásos mészárláson, megjelenik Ruby, aki látszólag segíteni akar elpusztítani a könyvet – ehelyett a könyv borítója átmegy maszk üzemmódba szegény Pablon, majd Ruby is kimutatja a foga fehérjét. Hát, nehogy már az alkotójától vegyék el a művét!

Ash vs Evil Dead S01E091

Virtuálisan átkozom most magam a megszellőztetett kis hírmorzsák miatt – hiszen nem kevés az extra értékük – de, ah ezeket kihagytam volna, akkor nagyjából két mondatban összetudtam volna foglalni a sorozat cselekményét, amiben vannak fájó és kevésbé fájó dolgok. Ami fájt azok eleve a meghalásra szánt hülyegyerekek, valamint ugye Amanda kiiktatása is (el sem hiszem, hogy leírtam ezt). Ami már kevésbé volt fájó, az az a nagyon is fontos tény, hogy Ruby miképpen kapcsolódik Ashhez, de még inkább a könyvhöz. És akkor már csak egy kérdés merül fel bennem: hol, mikor, de legfőképpen miért hagyta el ezt a beszélő szörnykézikönyvet?

Ash vs Evil Dead S01E094

A Bound in Flesh egy remek kis előkészítője a valószínűleg vérrel és halállal teli lezárásnak, amit én kisírt szemekkel, de egyúttal mosollyal az arcomon várok. Hiszen a Dark One-nak nemcsak kiválóan kell lezárnia ezt az évadot, de elő is kell készítenie a színpadot a második évadnak – igen, lesz belőle második évad.

Ash vs Evil Dead S01E096

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .