Robert Rodriguez és Quentin Tarantino országos nagy cimborák, és az ilyen barátságok csak jót tesznek a filmszakmának (Drew Barrymore és Cameron Diaz, vagy Nick Frost és Simon Pegg), és mivel mindkét nagy rendező egyik kedvenc műfaja a grindhouse, ezért bele is vágtak egy érdekes kimenetelű projektbe, hogy tisztelegjenek egy furcsa műfajnak, miközben kiélik saját rajongásukat is.

grindhouse.1

Cherry (Rose McGowan) go-go táncos, aki azonban többre vágyik az élettől, ám egy tragédia során elveszti a lábát, és nem áll mellette senki más, csupán volt barátja, Wray (Freddy Rodriguez). A helyi kisváros orvosi rendelőjében azonban sorra bukkannak fel az ugyanolyan tünettel érkező betegek: üszkös sebek, semmitmondó tekintet, aztán mindez átfordul agresszióba. Cherry és Wray menekülőre fogja és eközben egy csapatnyi ellenálló vezérei lesznek egy széthulló világban, ahol a fertőzöttek marcangolják az élőket.

Grind House

A grindhouse műfaja – már ha lehet ezt annak nevezni – egy tömeggyártott termék, ami olcsó, kiszámítható, felületes és klisés, mindezek mellett pedig rossz minőségű. Ezt a stílust Rodriguez filmje tökéletesen visszaadta. Nem akad a Terrorbolygóban egy olyan pillanat sem, ami ne lehetne kiszámítani vagy előre látni, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne szórakoztató. Mivel a grindhouse-t korábban teljesen komolyan gondolták, azonban a két rendező humorosra vette a figurát, így egy valóban szórakoztató terméket kreálva.

A főszereplő csaj dögös, ahogy annak lennie kell, de ezenfelül még kemény is, és géppuska lábával mindenkit elintéz (ez nem szóvicc, ezt szó szerint kell venni). Rose McGowan remek választás volt a szerepre, hiszen színészi kvalitásokkal szinte nem rendelkezik, ám a dögös amazont tökéletesen hozza. Ugyanakkor a férfi főszereplő, Freddy Rodriguez valamivel már jobb színész, de az ő karakteréről még kevesebb információt kapunk, mint a női főszereplőről. De ebben a műfajban ez így is van rendjén.

grindhouse.3

Szemfüleseknek feltűnhet majd Tarantino is a filmben (igen, igen, nem túl nehéz kiszúrni), aki szokásához híven igazi bunkó suttyót alakít. Közreműködése nem véletlen, hiszen Tarantino is leforgatta a maga filmjét, a Halálbiztost, ami méltán nevezhető a rendező leggyengébb munkájának – mondom ezt úgy, hogy bár nem vagyok nagy rajongója, munkásságát viszont követem és elismerem.

grindhouse.4

A Terrorbolygó képe olykor megszakad, színe és hangja megcsúszik, jeleneteket ugrunk, a kép pedig recseg-ropog, azonban ez mind hozzátartozik az élményhez és a stílushoz, és pont ezek az apróságok mutatják meg igazán Rodriguez hozzáértését és azt, hogy minden ember a szíve legmélyén egy rajongó, még akkor is, ha a munkája szerint filmeket rendez!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .