Lezárult a 2015-ös év, és egyúttal egy igen erős mezőny is a mozik világában. Szerkesztőségünk tagjai igyekeztek minél több premieren részt venni, és ezekről véleményt nyilvánítani. Akadtak nagy csalódások (Vadregény, Star Wars: Az ébredő erő), igazi meglepetések (Kéjlak, A Hangya), borítékolható kedvencek (Chappie, Bosszúállók: Ultron kora). Most rajtam a sor, hogy elkészítsem a „2015-ös év kedvencei” listámat.

5, Jurassic World és Terminator: Genisys

jurassicworld-horz
Ezzel a sorszámmal igazán nagy bajban voltam, mivel két film is jutott rá, mindkettő egy remake, egyikről sem hittem el, hogy tetszeni fog, és mindkettőbe belezúgtam. A Jurassic World visszahozta a nosztalgikus dínókat, miközben egy új mitológiát teremtett köré, bemutatva új szereplőket, új lényeket, és az emberi kapzsiságot. Ugyanakkor a Terminator: Genisys nem nyújtott nosztalgikus élményt, cserébe viszont egy új irányvonalat mutatott, és egy olyan csavaros idővonal-logikát, amit a film után még órákig elemezgettem, és nem találtam benne fogást. Bár minden remake (vagy folytatás, igen, itt a Star Wars-ra gondolok) ilyen okosan kidolgozott munka lenne.

 

4, A Hangya

antman

Ez szintén egy olyan filmnek ígérkezett, mint ami nem fog nagyon meghatni aztán úgy a tizedig percben megnyert magának a produkció, és már nem volt megállás, végérvényesen belezúgtam a karakterbe, végre én is látom miért is hatékony egy olyan harcos, ami a legapróbb helyen is elfér, és tűkön ülve várom a történet folytatását (igen, lesz neki), illetve felbukkanását az Amerika kapitány: Polgárháborúban!

 

3, Chappie

chappie

Neil Blomkamp a District 9-nal örökre beírta magát a filmtörténelme, az Elysium után azonban félő volt, hogy csak egy zseniális alkotás futotta a rendezőtől. Aztán jött a Chappie és megmutatta, hogy nem eszik olyan forrón a kását. A Chappie egy ízig-vérig Pinokkió film ami az igazi szeretetet mutatja meg, ami tragédiába fullad, és egy olyan hatalmas dolog, mint a mesterséges intelligencia mennyire sérülékeny és apró.

 

2, Mad Max – A harag útja

madmax

Bevallom szkeptikus voltam az új Mad Max mozival kapcsolatban, a korábbi darabokat nagyon kedveltem, és úgy alapból el lehet nekem mindent adni, ami poszt-apokaliptikus (ezért talán a Power kapitány és a jövő katonái a felelősek, de ezt nem rovom fel nekik). A harag útja nemcsak a látványra ment rá, hanem egy ilyen világ kíméletlen szabályait is megmutatta, miközben érdekes és igazán jól megalkotott karaktereket mutatott be. Az azóta általam többször megtekintett film még mindig képes a képernyő elé szegezni, és ez lenyűgöző.

 

1, Bosszúállók: Ultron kora

avengers

Nálunk mindenki biztos volt az új Bosszúállók-film sikerében, és nem csak azért, mert hatalmas Marvel fanok vagyunk, hanem mert egyik kedvencünk, Joss Whedon keze alatt minden arannyá válik – és mert korábban is megmutatta, hogy azért mert látványos filmet alkot, még igenis van benne mondanivaló, dráma és karakterfejlődés. Akció, humor, dráma és zseniális karakterfejlődés, és egy olyan főgonosz, aminek az érvei ellen olykor nehéz vitába szállni – pont ez az a film, amire minden évben szükség lenne.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .