Mert mindig a mesék a legijesztőbbek – Mesék a Kriptából (1989- 1996)

Jó estét kívánok, kedves olvasók! Ma egy igazán különleges, és igazán rémisztő hangvételű kis sorozat van terítéken, a Mesék a kriptából. Mivel a kriptaőr szabadságra ment, így én fogom átvenni a szerepét, erre a röpke kis időre, amíg elolvassák a cikket.

Mesék a Kriptából1

Nem a legújabb sorozat (1989), és sajnos nem is ért meg olyan sok résszámot, de szerintem nincsen olyan horrorfan, akinek be kéne nagyon mutatnom a változatos, olykor drasztikus és minden kétséget kizáróan bizarr hangvételű epizódokból álló, késő esti kis nyalánkságot, amit kedvenc krétapofánk kommentárjai fűszereznek még izgalmasabbá.

Mesék a Kriptából3

Őszintén szólva, annyiban megvan nehezítve a dolgom ezzel a sorozattal, hogy nem részt, mert akkor több mindent lehetne írni róluk, de így most összefoglalóban igencsak meg kell szorítanom azt a bizonyos gyeplőt a kommentek között. Hiszen az epizódok, amik alkotják ezt a sorozatot, kivétel nélkül töménytelen fekete humorral és iróniával rendelkeznek mifelénk – a nézők felé –, azért ezen adagoknak a mennyisége is tömörsége azért részenként változik.

Mesék a Kriptából5

Vannak a misztikusabb töltetűek, amikor maga a túlvilág szúr ki az éppen rezidens főhőssel (Amíg a halál el nem választ), persze vannak azok, amik a szimpla emberi sötét oldalt veszik alapul (Komplett kollekció), és vannak azok a kis gyöngyszemek a több gyöngyszem között, amik ezeket vegyítik (Szerelmem jöjj, sújts le rám). Érdekes módon egy-két városi legendát is fel lehet fedezni az epizódok között (Télapó itt van) – de ezek a kis információ morzsák csak még jobban növelik a kíváncsiságot.

Mesék a Kriptából4

Kinézetét tekintve valósággal ordít róla, hogy mű és ezt nem is akarja elfedni: a különféle lények jelmezei, a sminkek, de még a helyszínek olyan szinten tükrözik a „stúdióból ki sem mozdult” hangulatot, hogy az csak na –, de mégsem tudunk rá haragudni, hiszen pont az a célja, hogy ezt lássuk, és nevessünk egy nagyot rajta. Mert akármilyen véres gyilkolászós jelenet van ebben a sorozatban azon nem lehet megijedni, ellenben a rekeszizmunknak garantált tréninget ad.

Mesék a Kriptából2

De persze kép nem lehet hang nélkül, így külön taps és rózsaözön jár nemcsak a hazai szinkronosoknak, hanem az eredeti színészgárdának is, hiszen ők letették azt az alapot, amire a magyar hangok tudtak építeni – és ebben bizony toronymagasan Verebély Iván vezet, mint a Kriptaőr örök hangja. Valamint arról a tényről sem feledkezhetünk meg, hogy nem kevés hírességet láthattunk viszont vagy műsorvezetőnk vendégeként, vagy akár szereplőként is egy-egy rész erejéig (Pl: Kirk Douglas).

Mesék a Kriptából8

Én csak ajánlani tudom mindenkinek a Mesék Kriptából-t egy kellemes kis hétvégi horrorkomédia maratonra. Érdekes, szellemes és bár nem mindig képes meglepetést okozni, a mai napig kevesen mertek vele ringbe szállni a legjobb címért ebben a műfajban.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

1 hozzászólás

  1. Visszajelzés:Ez miért nem volt az én gyerekkoromban? - Are You Afraid of the Dark (1990-2000) | Watchaholics

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.