A Monster High jelenlegi utolsó évadjához érkeztünk, de egyben az egyik kedvencemhez is. Nem különösebben hosszú, ám annál érdekesebb és megtalálta benne a lelki társamat is az egyik új karakter személyében. Hatodik évadra fel!

mh61

A sulit meglegyinti a rémség szele, amikor az iskola könyvelője megállapítja, hogy a Monster High a csőd szélén áll. Hogy a költségeket apassza, úgy dönt az igazgatónő, hogy beszünteti a készségtárgyakat, amik igencsak sok pénzt követelnek az iskolától. Igen ám, csakhogy a tanulóknak így nincs lehetősége a képességeik fejlesztésére és a tehetségük megmutatására. Így kapóra jön nekik, amikor felbukkan egy rejtélyes új lány, Gooliope személyében. A megtermett szörnylány egy mutatványos családból származik, és az ő segítségével próbálják megmenteni a művészeti tárgyakat.

mh62

Persze Gooliope mellett még érkeznek mások is. Három cserediák is érkezik a suliba, mindegyikük határozott céllal. Batsy Claro az őserdő közepéből röppen az iskolába, hogy visszaszerezze a szellemorchideát, amely az ő otthonában nő. Pontosabban nőtt, amíg nem került a Szörnysuli üvegházába. Kjersti a geek troll-lány ugyan gyenge a testvéreihez képest, viszont verhetetlen a videó játékokban és végre méltó ellenfelére akadt. Harmadikuk pedig Isi, az indián, akit a látomása vezetett a suliba.

Ezek mellett pedig a diákoknak közben továbbra is tanulniuk kell és házi feladatot írni. Ezúttal kifejezetten izgalmasra sikeredett, ugyanis Roti tanár úr büntetésből házi dolgozatot írat a tanulókkal, hogy miért is szeretik az iskolájukat. Mindezzel az a célja, hogy megmutassa a gyerekeknek, hogy meg kell becsülniük a jó helyet, azonban az eredmény nem csak őt, de még minket is meglephet.

mh63

Kjersti, a kis troll azonnal a szívembe lopta magát a kissé vikinges stílusával, no meg persze a játék-szenvedélyével. Nem tudom, terveznek-e még vele bármit a készítők, de én nagyon remélem, hogy igen. Viszont a sok új szereplő miatt kissé háttérbe szorultak a főszereplők. Én személy szerint annyira egyébként ezt nem bánom, de általában ez nem a legjobb húzás egy sorozat, vagy film esetében sem, így muszáj megjegyeznem.

A rajzolás talán itt sikerült a legszebben, és ezúttal már túlszárnyalja a filmekben használt 3D-s grafikát, ami viszont kevésbé részletekben gazdag és időnként a minőség rovására megy. Kicsit innen az utolsó évadból szemlélve olyan, mintha egy gyereket neveltünk volna fel mi nézők is, a gyártókkal együtt persze.

mh64

Nem tudni még, mi lesz a sorozat sorsa, ugyanis új évadról nem igen van hír, de én szomorú lennék kicsit, ha nem lenne több. Addig is itt van nekünk a rengeteg film, köztük a legújabb radab, a Boo York, Boo York musical, amihez rengeteg videoklipet is mellékeltek a YouTube-on. We are Monster High!

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

2 thoughts on “Monster High 6. évad”

  1. A filmekről nem lesz cikk? 🙂 Én örülnék neki, nekem jelenleg azok a kedvenceim. Szerintem ott még többet tudnak kihozni az alkotók, változatosan körbejárva a multikulturális kérdést.
    A másik meg hogy ha bejön ez a sorozat, belenézhetnél esetleg az Ever After High-ba (ha még nem tetted persze), ami szintén gyönyörűen felépítette magát (a specialjeiket csak úgy daráltam a végén), az animáció olyan, amilyet nem igazán láttam még (a flash-szerű kategóriában).

    1. Néhány Monster High filmről már van cikk és még jönni is fognak, csak jelenleg szegény kis gépem parkolópályára került. De amint meggyógyult, érkezni fognak még. Az Ever After Highba pedig majd mindenképp bele akarok nézni, mert már nagyon piszkálja a fantáziámat 😀 Csak még eddig nem igazán volt rá időm, de még az idén az is várható 🙂 reményeim szerint legkésőbb nyár végén 🙂

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .