Ez az időszak is eljött sajnos, A titkok könyvtára immár a fináléban tart, bár a második évadban plusz két epizódban láthattuk kedvenc Könyvtárosainkat, valahogy ezt az időt is kevésnek érzem. A jó hír: berendelték a harmadik évadot, ami már nem is annyira meglepő, hiszen mind a nézők, mind a kritikusok szemében igazi kedvenc a széria.

The Librarians S02E09.2

Puck ármánykodásának köszönhetően Jenkins emlékeiből kitörlődött Eve, Cassandra, Jake és Ezekiel, így mikor Flynn visszatért küldetéséről, nem értette mi történt, ám a könyv megbokrosodott és őt egy kisvárosba küldte, Cicely-be, ahol azonban beleütközött a négy elveszettnek hitt kollégájába, akik azonban szintén nem emlékeztek rá. Ezen felül mindannyian a saját csodás világukban éltek, ahol sikeresek, megbecsültek és szeretettek mindannyian. Flynnek a nehéz időkben segítsége akad, aki rávilágít, hogy a városkában eltűnt totemoszlop a kulcsa mindennek. De vajon mit választanak a Könyvtárosok, a régi, olykor szenvedéssel teli életüket, vagy a tökéletes és boldog álomvilágot?

Merész húzás volt az alkotóktól egy olyan epizódot berakni a finálé elé, ami kvázi nem foglalkozik az évadon átívelő szállal, Prosperóval. A merész húzásnak meg is lett a jutalma, mert egy ízig-vérig Flynnes epizódot láthattunk – bárcsak a második és harmadik film is ilyen remekül sikerült volna!

The Librarians S02E09.1

A színészek kimozdultak saját komfortzónájukból, és ezzel meg is mutatták, hogy valóban vérükben van a szakma. Eve a kemény katona helyett most kisváros seriff, bájos mosollyal és mindig tökéletesen besütött hajjal, Cassandra a városka hőse, akiért rajong mindenki, Jake a helyi egyetem főatyaúristene, és gyakorlatilag minden tanszéknek ő a vezetője, míg Ezekiel az ügynökök legjobbika, aki folyton üldözésekbe kerül, és az élete minden pillanata izgalmakkal teli. Flynn segítője pedig csodálatos volt, mind a csating, mind a színész annyira ügyesen és egyedien oldotta meg feladatát, hogy már miatta is érdemes újra megnézni az epizódot.

Ugyan ez az epizód kisebb kitérő volt, fontosságát nem lehet elvitatni, mer olyan pillanatokat mutatott meg a nézőnek a szereplőkről, ami szükséges a fináléhoz – meg ahhoz, hogy elengedjük a szereplők kezét egy évre.

Amíg a csapat bűvöletben volt, addig Prospero megkezdte tervének végső fázisát, amely a világ kvázi romba döntése. A csapat ezúttal ismét segítséget kap, ezúttal a múltból, aminek köszönhetően ők maguk is időutazásra indulnak, méghozzá 1611-be, Angliába, Prospero születésének idejére. Azonban a varázsló sem tétlenkedi, és ő maga is elküldi jobb kezét, Moriartyt. Flynn és Eve a múltban harcol a varázsló ellen, míg Cassandra, Jenkins, Jake és Ezekiel a jelenben, ám a csapat most is egymást segítve jut előre, mint mindig.

The Librarians S02E09.4

Az epizód szarkazmusa már-már kiveri a biztosítékot, különösen a régmúlt időkre visszanyúlva – és ezzel még csak a poénok felszínét súroltam, ugyanis az évadzáró epizód egyszerre volt feszülten izgalmas és sírva röhögős. Flynn, mint fangirl egyszerűen zseniális, ahogy béna színészként is kiváló, Eve pedig férfiként állja meg a helyét, mondhatni.

A történet ugrál az időben, ám ezt igazán könnyű követni, mert a múltbéli események hatással vannak a jelenbeliekre, így egy pillanatra sem válik nehezen érthetővé a dolog. A csavaros sztori ismét bravúros, a finálé pedig egy kicsit könnyezős, de hát pont emiatt is szerethető ez a sorozat, mert úgy játszik a nézők érzelmeivel, miként egyik korábbi sem.

The Librarians S02E09.3

A harmadik évadra ismét egy évet kell várni, és 2016 telén, vagyis a mid-season szünetben várható a folytatás. Bár az első évad után kicsit féltem, hogy A titkok könyvtára a kezdeti sikereket nem tudja majd visszahozni, szerencsére minden aggályom elszállt a második évad első epizódjával, és már biztosan és nyugodtan – mit nyugodtan, tűkön ülök! – várom a folytatást.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .