Remélem, sikerült megemésztenetek az összes bejglit az ünnepekről, ugyanis a Cortez hotel visszatért. Az pedig garantálható, hogy most egy darabig ismét gyomorideggel fekszünk majd le és gyanakodva nézünk minden árnyékra.

ahsv39

Karácsony előtt egy tagadhatatlanul izgalmas jelenettel vágták félbe a történetet, hogy aztán a fa mellett fekve idegeskedjünk, hogy Liz és Iris lövöldözése vajon mennyire volt sikeres. Azt hiszem, azonban arra nem voltam felkészülve mg én sem, ami utána várt. Nem kevés drámát és szenvedést okoz, ha az ember ráront egy pisztollyal a főnökére, aki épp a fiával hetyeg. Na, és persze még az sem mindegy, hogy túlélik-e, és azt hogyan teszik? Azzal valószínűleg nem mondok túl nagy újdonságot, hogy ha valaki túl is él egy lövöldözést, ott még nincs vége a szenvedésének.

AMERICAN HORROR STORY -- "Battle Royale" Episode 511 (Airs Wednesday, January 6, 10:00 pm/ep) Pictured: (l-r) Denis O'Hare as Liz, Kathy Bates as Iris. CR: Ray Mickshaw/FX

Ha ez esetleg valakinek nem elég, akkor még itt van Sally. Kétségkívül az egyik legérdekesebb karakter a sorozatban, aki mindeddig nem jutott túl nagy térhez – pedig Sarah Paulson nagyon jó színész –, de ez most megváltozni látszik. A múltjával együtt megismerhetjük a motivációit is végre, s még az is kiderülhet, hogy nem teljesen hülye a nő, csupán mások a mozgatórugói, mint az átlagnak.

Hogy tovább legyen fűszerezve a történet, a múlt démonai is elkezdenek kísérteni – legalábbis minket, nézőket – Queenie (Gabourey Sidibe) személyében. Persze kérdéses, azzal, hogy besétált a hotelbe, vajon a bent lakók, vagy ő jár majd rosszul, de az kétségtelen, hogy nem kevés izgalmat fog hozni így az évad végére a megjelenése.

ahsv38

Kifejezetten beteg lett ez a rész, minden szempontból. Eddig is tudtuk, hogy iris nagyon egészségtelenül szereti Donovant, de ez most végképp nyilvánvalóvá vált és ebben rejlik talán az ijesztősége is. Nagyon beteges ez a ragaszkodás, azt hiszem, ha összefutnék valaha a pasival, hátraarcot is csinálnék, nehogy bármi közöm legyen az anyjához. Vele szemben azonban Liz továbbra is zseniális és csodálatos. Van azonban olyasmi, ami még őt is megrendíti és ez az, amivel sikerül közelebb kerülnie a nézőhöz annak ellenére, hogy mostanra kibújt belőle a hidegvérű gyilkos.

Annyi újdonságot és izgalmat sikerült belecsempészni ebbe az epizódba, hogy lassan már sikerül megbékélnem a ténnyel, hogy mennyi évadközi szünetet tartott a stáb – pedig elhihetitek, baromira idegesített. Állatira irigylem, hogy valakinek annyi fantáziája legyen, hogy éveken át hétről hétre képes meglepni az összes nézőjét és nem fogy el az ihlete. Kicsit irigylem is ezért konkrétan az egész stábot, iszonyú mázlista, aki képernyőre viheti ezt a rengeteg fantasztikus meglepetést.

ahsv40

Talán már túlzottan nem lepek meg senkit – höhö, úgy tűnik, nekem nem megy –, hogy mennyire kíváncsi vagyok, mi vár ránk jövő héten. Ezúttal is számtalan kérdést sikerült hagyni bennem, amikre izgatottan várom a választ.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .