Figyelem!Fegyelem! Nem csalás, csak ámítás! Most soron következő animénk szó szerint fizikai fájdalommal járt, de olyan szintűvel, hogy azt sem tudom, élek-e még vagy csak a szellemem kalapálja a klaviatúrát. Hölgyek és hímek, íme  Binan koukou chikyuu bouei-bu love avagy az ágyas pálinkák visszacsapnak.

Binan Koukou2

Történetünk középpontjában öt srác áll: Yumoto, Ryuu, Io, Atsushi valamint a rangidős En. Ő egynap összetalálkoznak egy különös, rózsaszín vombattal, aki valamiért képes beszélni és elmondja a srácoknak, hogy ők attól naptól fogva ún. Battle Lovers-ök (magyarul nem írom le mert az alkeszek egyből másra gondolnának), akiknek feladatuk, hogy a szerelem erejével győzzék le a gonoszt.  És itt most nem rövid összefoglaló hangzott el, hanem komolyan ennyi az anime története.

Binan Koukou1

Az első gondolatom az volt, hogy az alkotók milyen cuccot szívhattak el, hogy ilyen jutott az eszükbe, később azonban már inkább a fejemet vertem a klavitúrába, végül meg megkértem egy ismerősömet, hogy segítsem végigszenvedni ezt az elcseszett Sailor Moon-paródiát, de őneki is kihullott pár hajszála a sorozat nézése közben.

Binan Koukou6

Mert van különbség paródia, és paródia között is. Ez első kategóriában vannak azok a paródiák, amiket értünk és azért röhögünk rajta (Pl: One Punch Man), és van az, amitől meg a falat kaparod, mert minden egyes szó, megmozdulás is az ideget hozza elő belőled. Na, a Binan Koukou ebbe a kategóriába esik. Kész horrormaraton az agynak – főleg Yumoto magas eszmefuttatásai – történet szempontjából. Persze a szereplők ilyenkor még megmenthetnék a sorozatot…

Binan Koukou7

De nem hogy nem teszik, hanem még jó pár szenet rátesznek a lángoló máglyára: Yumoto és Ryuu totál elviselhetetlen, akárcsak a Vombat, Io csak a pénzzel tud poénkodni, En olyan, mint aki csak füvön él, Atsushi meg csak úgy van. És a gyászmenet nem áll meg az antagonistok részén sem: gonoszaink állnak egy zöld sünből (Amaimon forog a sírjában), egy Hiroshi Kamiya hanggal operáló srácból, egy mocsári zöld hulla hajú gyerekből, valamint a Kurama imitátorból, akik a lányoknál is finnyásabban viselkednek.

Binan Koukou3

Most egy kicsit kifújva magamból a feszültséget, rátérek a tárgyilagosabb szidásra: ez az anime azért készült, hogy a yaois kislányoknak legyen mire csorgatnia a nyálát. Ennyiért van nem többért, nem kevesebbért. És ez a legnagyobb hiba, mert ha mondjuk vittek volna belé némileg értékelhetőbb poénokat vagy kevésbé gáz ruhákat/átváltozásokat/beszólásokat, akkor máris élvezhetőbb lett volna. De nem ez volt a lényeges, így ezek a ötletek mentek is a vágóasztal padlójára – ami meg maradt belőle, az egy sorozatnyi agyrém.

Binan Koukou4

Aki szereti ezt az..izét.., azt valamiért nagyon tudom sajnálni,  mindenki másnak meg csak azt tudom ajánlani hogy petrencés rúddal se közelítsék meg a Binan Koukou-t.

Binan Koukou5

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

2 thoughts on “Az ágyas pálinkák támadása – Binan koukou chikyuu bouei-bu love”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .