A múlt hétvégén került megrendezésre a második Smite Világbajnokság, ahol a legjobb játékosok mérhették össze a tudásukat, hogy ki is a legjobb az istenek pályáin. Hát mondhatom, izgalmas hétvége volt és még inkább meglepetésekkel teli. Habár én csak a PC versenyt követtem végig, de ez persze nem jelentette, hogy izgalmakban hiányt szenvedtem volna.

swc1

A selejtezőben nyolc csapat mérte össze a tudását, akik a világ minden tájáról érkeztek. Európából a Fnatic és az Epsilon csapata utazhatott Atlantába, Kínából a QG Reapers és az OMG B, Észak-Amerikából az Enemy, Brazíliából a Pain Gaming, Latimn-Amerikából az Isurus és Ausztráliából az AVANT-Garde. Még ezen a napon az Isurus és az AVANT-Garde búcsút is kellet vegyen a versenytől, mert mindkét csapatot úgy kikalapálták, hogy hozzá sem tudtak érni az ellenfél tornyaihoz. A többiek csatlakozhattak a biztos bejutó európai Paradigm és amerikai Cloud9-hoz a negyeddöntőben.

Kétségkívül nehéz dolga volt a két leggyengébb továbbjutónak, mivel a Paradigm és a Cloud9 már bajnokok lettek a kontinensükön és nekik kellett szembenézni velük. Megmondom nektek őszintén, baromira nem irigyeltem őket. Ha valaki épphogy továbbjut, annak valószínűleg nem az a leghőbb vágya, hogy a legerősebbekkel küzdjön meg. Velük ellentétben azonban az Epsilon és az Enemy már a kezdetektől fogva kiemelkedő teljesítménnyel játszottak. Én időnként csak kapkodtam a fejem, hogy most mi történt, főként, amikor az Enemy vesztésre állt, majd úgy félidőtájt megfordították az állást és úgy legyalulták a Pain csapatát, hogy az már a művészet határát súrolta.

swc3

Nem volt túlzottan nagy meglepetés, hogy az elődöntőbe végül a két bajnok csapat került az Enemyvel és az Epsilonnal karöltve. Kifejezetten élvezetes meccseket játszottak, az pedig a külön fűszere volt a dolognak, hogy mind a négy csapat esetében Amerika és Európa csapott össze, így valószínűleg mindkét kontinens igen erőteljesen szurkolt a két teamnek aki képviselte őket – de persze lehet, hogy csak én. Ebben a fordulóban az Enemy igencsak feladta a házit a Paradigm-nak, mivel 3-1-es eredménnyel elég csúnyán elvették az egyik helyet a döntőben. Ellenben a Cloud9-Epsilon meccs erőteljesen kétesélyes volt, mivel két nagyon erős csapatról beszélünk, akikkel SOHA nem szeretnék összefutni ellenfélként a Smite pályáin.

Ugyanezen a napon került megrendezésre a Smite cosplayverseny, ahol szintén olyan tehetségek vonultak fel, akiktől azt hiszem, bőven lehet mit tanulni. Az én személyes kedvencem Nox lett, aki egyenként készítette el a tollakat az egész ruhájára – és ezzel elnyerte a második helyet. Persze, kicsit elfogult is vagyok, mivel Nox az egyik kedvencem a játékban. Mellette felvonultak még igen erős cosplayek – meglepően magas arányban voltak az elektronikával ellátott darabok. Az első helyet pedig egy akkora Tyr cosplay vitte el, hogy egyébként felborultam a székkel – és ezt nem viccből mondom. S hogy a show ne csak emberek felvonulgatásából álljon, a HiRez háza táján ismert David igen vicces módon készített egy idős Bastet cosplayt is, amiben előszeretettel szórakoztatta mind a nézőket, mind a műsorvezetőt – aki a könnyeit törölgette a nevetéstől

swc2

Mire elérkezett a vasárnap – azaz a döntő napja – a twitter és a facebook egyaránt lázban égett lázas találgatásokban, hogy ki fogja végül elnyerni a bajnoki trófeát – ami nevezetesen Thor pörölyét formázza, igazodva a játékhoz. A srácokon erőteljesen látszódott is, hogy borzasztóan idegesek – ez érthető – és ezúttal már egyenként vonulhattak be a büszke döntősök. Hát, ezeken a bevonulásokon még lehetne dolgozni srácok, de megbocsátunk nektek, elvégre ti nem showmanek vagytok. Végül az este végén az Epsilon csapata vehette át a jókora kalapácsot és tehettek büszkévé minket itthon. Közülük pedig a világ legjobb játékosának Yammynt választották, aki a csapat midlanere. Nem

sajnálom tőle igazság szerint, de én inkább a solozó Diminek adtam volna, aki amilyen nyugodtan ül a kis székében, olyan agresszíven játszik, ráadásul majdhogynem lehetetlen megölni.

swc4

Bátran kijelenthetem, hogy egy nagyon eseménydús hétvége volt ez, még innen a monitor mögül is sikerült lerágnom a körmömet, aki pedig szemfüles volt, az bizony sok trükköt elleshetett a profiktól. Külön megható volt egyébként a legtöbb csapat barátságos hozzáállása egymáshoz, amit nagyon sok ember szintén eltanulhatna tőlük. Igazi szenvedélyes játékosok ezek a srácok, akik nagyon megérdemlik a tiszteletet.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .