A szereplő gárda és az alapkoncepció alapján egy igen tetszetős darabnak ígérkezik a USA Network új sorozata. Egyedül egy bajom van vele, és ez szinte ugyanaz, mint korábban a Walking Deaddel: Sarah Wayne Callies már ott is kivágta nálam a biztosítékot, ugyanis az írók egy igen hisztis és önző feleség képében tüntették fel, és ezt a hibát a Colony írói is elkövették.

colony-pilot-1

Will Bowman (Josh Holloway), és felesége, Katie (Sarah Wayne Callies), valamint két gyermekük egy teljesen hétköznapi családnak tűnnek, csak éppen elvesztették egyik gyermeküket egy kitelepítés során, mikor az emberiség falvak mögé záródott és nem érintkezik a külvilággal. Ráadásul a rendet egy önkényuralmi rendszer tartja fenn, ami önkényes, szigorú és nem ismer megbocsátást. A hatalmas falak mögötti világ ár békésnek és háborúmentesnek tűnik, mégis a rendfenntartó erők sorra citálnak el embereket, látszólag ok nélkül, sötétedés után kijárási tilalom van, és ha bárkit az utcán találnak a drónok, szitává lövik.

colony-pilot-2

Will azonban sosem adta fel a fi utáni kutatást, akit az elzárás óta nem látott a család, így csempészek segítségével megpróbál kijutni oda, ahol reményei szerint megtalálhatja őt. Arra azonban nem számított, hogy az átjutás utáni pillanatokban a rendszer ellen lázadók bombát robbantanak, így Will az életérét küzdve mászik ki a búvóhelyéről. Az elfogása után várván a biztos halált azonban nagy meglepetésben lesz része, ami felforgatja nemcsak az ő, hanem a családja életét.

colony-pilot-3

A Colony már azzal a két szóval megfogott, hogy posztapokaliptikus világ, és még mindig van bennem hajlandóság, hogy talán tovább nézzem a sorozatot, mivel a felvezetés és a megvalósítás igen jóra sikeredett. Egy elzárt világ, ami tökéletesnek tűnik, de amint megkapargatjuk a felszínt, máris kiderül, hogy a cukorbeteg gyerekeknek nincs elég gyógyszer, hogy az éjszakai tilalmat megszegők az életükkel fizetnek, és hogy bárkit elvihetnek a Gyárba, vagyis a munkatáborba, ahonnan még sosem jött vissza senki.

colony-pilot-4

A főszerepben Josh Holloway, akinek a munkásságát a Lost óta követem, és nem csak azért mert jó kiállású férfi, hanem mert remek színész is, így biztos vagyok benne, hogy az ő színészi teljesítményében nem lesz hiba – Intelligence – A jövő ügynöke sem miatta volt rossz. Azonban Sarah Wayne Callies-szel szemben kétségeim vannak, mint a bevezetőmben írtam, megint ugyanazt a karaktert hozza, mint a Walking Deadben, nem tudom, hogy csak a pilotban kellett az ismerős Lorit alakítania, és később visszavesz ebből a „mindenért a férfi felelős” hisztiből. És ez az a pont, ami elrettentett engem a Colonytól. Talán később lesz merszem belenézni a szériába, de jelenleg egy újabb Lori elvette a kedvemet egy nagyon ígéretesnek tűnő sorozattól.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .