Az animék történetében kétféle mester különíthető el: az egyik a vér komoly, aki halálra edz, de közbe aranyból van a szíve (vagy a rossz oldalt képviselve szemétláda fapofa), vagy a bohókás mester, aki ha kell nagyon komoly, de az idő legnagyobb részében teljesen komolytalan. Most ezen senseiekből válogattam össze csokorra valót egy igen érdekes díszvendéggel a különdíjas helyén.

muten roshi

5. Hiko Seijūrō XIII (Rurouni kenshin)

Na, ezen a tagon eléggé csodálkoztam: folyton üti és szidja túlontúl is pozitív tanítványát, nőcsábász és az utolsó pillanatban megérkezés a hobbija, ennek ellenére egy magasan képzett harcos, aki nemcsak a kardtudása, hanem a nem kevés bölcsessége miatt is felnéz Kenshin.

hiko

4. Yoshida Shouyou (Gintama)

Bár őt eddig csak a visszaemlékezésekben lehetett látni, az kétségtelen, hogy minden tanítványának hatalmas sebet okozott a halála, és azt nem mindenki éppen a megfelelő módon dolgozta fel, hogy ezt a békés természetű embert kivégezték.

yoshida

3. Jiraiya (Naruto)

Minden perverz mester keresztapja (az ősapa az Muten Roshi), de a vén kéjenc helyett most a valamivel fiatalabb kéjenc lett a bronzérmes. Jiraiya tanítási módszerei bár eltérnek a normálistól, mégis célravezetőek, és minden egyes harcában benne van az, hogy akár az életét is képes adni a tanítványaiért.

yiraija

2.Ogata Isshinsai (History’s strongest disciple kenichi)

Egy hegynyi mester előkerül az HSDK-ban, mégis nekem ez a felszínen kedves, de amúgy totál szociopata Nagy mester lett a kedvencem. Ogatával akárhányszor találkozunk a sorozat során, mindig egy új arcát mutatja meg nekünk: egyszerre egy tisztelettudó és jámbor ember, közben a gyilkos harcművészet útját járva harcol, és tanítványaiért is hol aggódik, hol meg kísérleti nyúlként kezeli őket az új fogásoknál.

ogata

1.Genkai (Yu Yu Hakusho)

Szerintem ilyen még nem is fordult elő, hogy top 5-be nő legyen az első (kivéve a top 5 anime csaj karaktereknél), de itt semmi meglepő nem lehet abban, hogy Genkai lett az aranyérmes. Ha kell passzív, ha kell agresszív, tanítványa gyepálására és leszidására mindig kész, de mint a harmadik helyezettünk, ő is képes hatalmas áldozatot hozni a következő generációért.

genkai

+ Saitama (One Punch Man)

Őszintén szólva, őt azért nem mertem betenni csak ide, mert Saitama nem teljesen – hogy pontos legyek, kicsit sem – olyan, mint a listán szereplők.  Eleinte nem akarja elfogadni Genost, mint önjelölt tanítványát, aztán mégis segít neki, aggódik érte és veszély esetén megvédi. De ami a legjobb, hogy ő is képes tanúlni Genostól, aki bár sok esetben kilométerekkel érettebb és tapasztaltabb mesterétől – mégis kiskutyaként issza minden szavát.

saitama

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .