Ismét visszatért a „tinis-posztapokaliptikus” sorozat, aminek az első évadától ugyan elkapartam magam, a második azonban megvett kilóra – a jó hír az, hogy a harmadik is fenomenálisan nyitott, és már tűkön ülve várom a második felvonást!

the100.s03.e01.1

Legutóbb Clarke elhagyta a tábort, miután Lexa elárulta őt, ő pedig lemészárolt mindenkit egy gombnyomásra a Hegyben. A három hónapos távollétében az Égiek és a Földiek között köttetett béke még mindig tart, ám a kancellár, Abby pontosan tudja, hogy ez egy nagyon törékeny béke. Ennek megfelelően óvatosan keresik Clarke-ot a kiküldött osztagok, és ezek egy jól megszervezett csapat, akik pont Clarke-hoz közeli emberekből állnak, Bellamy vezetésével.

Eközben Clarke bujkál, nemcsak a saját emberei elől, hanem a földiek elől is, akik vadásznak rá. De szerencsére Clarke sokat megtanult a túlélésről, és akad egy segítője is. A veszély azonban egyre közelebb ér a lányhoz, aki immáron nem menekülhet sem önmaga, sem a tettei elől.

the100.s03.e01.4

A második évad utolsó epizódjához képest három hónapot ugrottunk előre az időben, és ezt az alkotók egy mesteri húzással oldották meg: Murphy az általa felfedezett bunkerben ragad, és nyomon követhetjük a bezártság, és az egyedüllét minden frusztrációját, miközben Murphy kutatásának hála végre megértjük, ki az az ALIE, ki alkotta, és hogy mit tett a bolygón. Azonban Murphy kiszabadulásával olyan dolgokra derül fény, amik teljesen más kontextusba helyezik a látottakat, elül pedig megkérdőjelezik Jaha épelméjűségét – rettenetesen jó és komplex évadnak nézünk elébe idén is!

A korábban Jahának nevezett tábort immáron átnevezték Arcadiának, teljesen jogosan, hiszen a korábbi elnevezést annak köszönhette otthonuk, hogy úgy vélték a korábbi kancellár feláldozta önmagát a többiekért. Immáron Ebby a kancellár, Kane-nel az oldalán, aminek köszönhetően egy erős és megbecsült vezetői szféra irányítja Arcadiát, azonban ahogy Raven is rávilágít később, nem állhat mindenki helyt az élet összes területén kiválóan.

the100.s03.e01.2

A Clarke keresésére induló csapat összetétele már jól ismert, Bellamy, Raven, Monty, Miller és Jasper. utóbbi nagyon rossz passzban van a Hegyben történtek óta: leborotvált fej, állandó alkoholmámor, és őrület – ezzel azonban nem csak önmagát sodorja veszélybe, hanem társait is, akiknek el kell végre dönteniük, hogy miképpen is segítenek barátjuknak. Számomra ez az egyik leginkább várt pillanat: vajon Jasper hogyan fogja feldolgozni Clarke esetleges újbóli felbukkanását?

the100.s03.e01.3

Az alkotók szerencsére nem változtattak a régi recepten: bár tinikkel mesélnek el egy történetet, az mégis kemény kérdéseket tesz fel életről, halálról, változásról és megbocsátásról, miközben olyan apróságok bukkannak fel, mint az Iliász, a mesterséges intelligencia vagy éppen az emberi butaság – és igen, ezzel vett engem meg a sorozat!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .