Varázslók New Yorkban? Rejtélyes átjáró egy másik világba? Kicsit ismerősen cseng ez, igaz? Nos, de nem én lennék, ha nem próbálkoznék meg a Syfy varázslós sorozatával a The Magicians-szel, ami egy kedves kis történetnek ígérkezik, persze egy nagy, átható rejtéllyel karöltve, de sajnos a történet inkább egy összelopkodott öszvérnek tűnik, mintsem egy nagyszabású szériának.

themagicians-pilot-3

Quentin Coldwater (Jason Ralph) egy kedves, félénk srác, aki szeret a maga varázslatos világába belefeledkezni, ám ez nincs túl jó hatással az életére, mivel imádott könyvein kívül üresnek érzi a mindennapokat, szorongás gyötri, és ezért kórházba is vonul. A legjobb barátja, Julia (Stella Maeve) azonban mellette áll a bajban is, és Quentin szépen összeszedi magát, hogy felnőjön és végre a jövőjével foglalkozzon, így kissé izgatottan esik be a Yale öregdiákjának felvételi elbeszélgetésére, azonban amit ott talál, az sokkoló.

themagicians-pilot-1

Azonban a furcsaságok még csak ekkor kezdődnek, Quentin egy fél évszázada kiadatlan kötet kéziratához jut hozzá, ami elvezeti őt egy csodás világba, a varázslókéba, de legnagyobb meglepetésére, Julia is a felvételiző diákok között van. Quentin úgy érzi végre megtalálta azt a meghatározhatatlan valamit, amit eddig egész életében keresett: a varázslatot, ám az Akadémia sokkal veszélyesebb hely, mint azt gondolta volna, és ebben az ő varázsereje is rendesen benne van. Új barátok, kalandok és számtalan veszély, valamint egy nagy rejtély egy különös világról, de vajon Quentin képes-e felnőni ehhez?

A The Magicians eredetileg egy könyvtrilógia Lev Grossman tollából, és a kötetek magyarul is megjelentek az Agave Kiadó gondozásában. Mivel a könyveteket nem olvastam, és a dupla pilot után derült csak ki számomra, hogy könyvadaptációval van dolgom (ismét), ez pedig megmagyarázza a kissé lassú kibontakozást, amiről feltételezem, hogy az eredeti műben is így van. Az végig érezhető volt az első két epizód alatt, hogy van koncepció, illetve hogy a történet biztosan ki fog valahova futni.

themagicians-pilot-2

Az alap sztori viszont elég klisés, adott egy képességekkel rendelkező fiú, aki persze erről mit sem tud, és egy Fenevad vadászik rá. Bár tanár, akik mindent tudnak, de valahogy nem akarják elmondani a diákjaiknak a tényeket, mondván ezzel védik őket. Varázslók elveszett világa New Yorkban, ahol, ha ismered a járást, ki-be járkálhatsz. Plusz ott van egy rejtélyes ősrégi óra, aminek ajtaján keresztül el lehet jutni egy különös és varázslatos világba, amiről még senki sem hallott. Nos, ez nem kicsit olyan, mintha valaki fogta volna Harry Pottert, bedobta volna őt az egyetemre, és megspékelte volna egy kis Narniai kalandozással.

themagicians-pilot-4

A sorozat kivitelezése is teljesen átlagos, pár az a kevés digitális trükk, amit alkalmaztak az teljesen a helyén volt, mégis van az egész történetben valami, ami túlságosan lapossá teszi. Vagyis nincs benne semmi olyan, ami kiemelné a szokványos fantasyk és varázslós történetek közül. Nem volt baj a pilottal, tényleg korrekt volt, de egy könyvadaptációtól, ráadásul a Syfy-on, ennél többet vártam volna. Engem nem győzött meg.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .