Legends of Tomorrow S01E01 – Pilot: Part 1

Nem néztem korábban sem az Arrow-t, sem a Flash-t, így egy kicsit félve vágtam bele a Legends of Tomorrow-ba, és bár a sorozat készítői nem vacakoltak a szereplők bemutatásával, nem is nagyon volt rá szükség mivel a story így is eladta magát, és nem a korábbi tettek számítanak, hanem azok, amik ezután következnek!

A Föld romokban hever az újabb háború után, melyet a hataloméhes Vandal Savage (Casper Crump) robbantott ki azzal a céllal, hogy ő legyen az első, aki az egész bolygót uralja. Terve sikeres volt, ám nyomában pusztítás és halál történt. Rip Hunter (Arthur Darvill) azonban nem nézheti tétlenül a pusztulást, és az Időtanács akaratának szembemenve visszamegy a huszonegyedik századba, hogy egy csapat segítségével megállítsa Vandallt és a katasztrófát.

Hunter csupa különleges képességű embert gyűjt maga köré: Firestromot (Victor Garber és Franz Drameh), akik két elméből egyesül; Canaryt (Caity Lotz), akit a halálból hoztak vissza; Atomot (Brandon Routh), aki képes csökkenteni a nagyságát; Kendrát (Ciara Renée) és szerelmét, Cartert (Falk Hentschel), akik már több ezer éve reinkarnálódnak; és egy bűnözőpárost, Captain Coldot (Wentworth Miller) és Heat Wave-et (Dominic Purcell). Ők nyolcan lehetnek a jövő reménysugarai, már ha hajlandóak cipelni ennek a súlyos terhét, és ha az apró titkok nem feszítik szét őket. A terv azonban kész: megtalálni Vandallt és elpusztítani!

legends.s01.e01.4

A sorozat alkotói nem gatyáztak, és a nézőt egyből a sűrűbe dobták be. Ez pusztán az olyanoknak adhat egy kisebb fennakadást, mint én, aki sem az Arrow-t, sem a Flash-t nem nézi – igen, egy picit szégyellem is magam, de szerencsére blogunkon van, aki nézi ezeket. Azonban hiába a kicsit ismeretlen előélet, mert e nélkül is pontosan körvonalazódik, hogy ki milyen személyiség. Ehhez nagyban hozzájárul az a pár mondatnyi vívódás minden szereplő részéről, hogy belevágjanak-e a nagy kalandba. Bár történnek dolgok, ami miatt megkérdőjelezik döntésüket, Atom és Canary szépen rávilágít arra, hogy miért érdemes Hunterrel maradni.

Mivel ez még csak a pilot első fele, így akképpen is kell kezelni: felvetik a nagy problémát, ám a megoldás másik fele levágásra került, hogy azért már a jövő héten izgulhassanak a nézők. Én pedig biztosan fogok, mert teljesen magával ragadott a történet. Az időutazástól bár mindig megfájdul a fejem, tetszik, ahogy a sorozat alkotói kezelik, a látványvilág nagyon ügyes, a történet kellően erős és komoly támogatással rendelkezik, mind a testvérsorozatoktól, mind a képregényekből, a casting elsőrangú, és már most látszik, hogy komoly karakterizációba is bele fognak menni.

Arrow és Flash rajongóknak kötelező, illetve minden geeknek, aki szeretne okosat és vicceset nézni!

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés:Pilotmustra: Preacher | Watchaholics

  2. Visszajelzés:A szökés (2005-2009), 1. évad | Watchaholics

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.