Nem néztem korábban sem az Arrow-t, sem a Flash-t, így egy kicsit félve vágtam bele a Legends of Tomorrow-ba, és bár a sorozat készítői nem vacakoltak a szereplők bemutatásával, nem is nagyon volt rá szükség mivel a story így is eladta magát, és nem a korábbi tettek számítanak, hanem azok, amik ezután következnek!

A Föld romokban hever az újabb háború után, melyet a hataloméhes Vandal Savage (Casper Crump) robbantott ki azzal a céllal, hogy ő legyen az első, aki az egész bolygót uralja. Terve sikeres volt, ám nyomában pusztítás és halál történt. Rip Hunter (Arthur Darvill) azonban nem nézheti tétlenül a pusztulást, és az Időtanács akaratának szembemenve visszamegy a huszonegyedik századba, hogy egy csapat segítségével megállítsa Vandallt és a katasztrófát.

Hunter csupa különleges képességű embert gyűjt maga köré: Firestromot (Victor Garber és Franz Drameh), akik két elméből egyesül; Canaryt (Caity Lotz), akit a halálból hoztak vissza; Atomot (Brandon Routh), aki képes csökkenteni a nagyságát; Kendrát (Ciara Renée) és szerelmét, Cartert (Falk Hentschel), akik már több ezer éve reinkarnálódnak; és egy bűnözőpárost, Captain Coldot (Wentworth Miller) és Heat Wave-et (Dominic Purcell). Ők nyolcan lehetnek a jövő reménysugarai, már ha hajlandóak cipelni ennek a súlyos terhét, és ha az apró titkok nem feszítik szét őket. A terv azonban kész: megtalálni Vandallt és elpusztítani!

legends.s01.e01.4

A sorozat alkotói nem gatyáztak, és a nézőt egyből a sűrűbe dobták be. Ez pusztán az olyanoknak adhat egy kisebb fennakadást, mint én, aki sem az Arrow-t, sem a Flash-t nem nézi – igen, egy picit szégyellem is magam, de szerencsére blogunkon van, aki nézi ezeket. Azonban hiába a kicsit ismeretlen előélet, mert e nélkül is pontosan körvonalazódik, hogy ki milyen személyiség. Ehhez nagyban hozzájárul az a pár mondatnyi vívódás minden szereplő részéről, hogy belevágjanak-e a nagy kalandba. Bár történnek dolgok, ami miatt megkérdőjelezik döntésüket, Atom és Canary szépen rávilágít arra, hogy miért érdemes Hunterrel maradni.

Mivel ez még csak a pilot első fele, így akképpen is kell kezelni: felvetik a nagy problémát, ám a megoldás másik fele levágásra került, hogy azért már a jövő héten izgulhassanak a nézők. Én pedig biztosan fogok, mert teljesen magával ragadott a történet. Az időutazástól bár mindig megfájdul a fejem, tetszik, ahogy a sorozat alkotói kezelik, a látványvilág nagyon ügyes, a történet kellően erős és komoly támogatással rendelkezik, mind a testvérsorozatoktól, mind a képregényekből, a casting elsőrangú, és már most látszik, hogy komoly karakterizációba is bele fognak menni.

Arrow és Flash rajongóknak kötelező, illetve minden geeknek, aki szeretne okosat és vicceset nézni!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

2 thoughts on “Legends of Tomorrow S01E01 – Pilot: Part 1”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .