A Simpson Család Halloween Epizódok

Minden egyes sorozatban megtapasztalható az az epizód, ami a Halloween kísérteties, ám mégis mókás ünnepére épül. Nos, a Simpson Családban nem csak egy, hanem már több, mint két tucat Halloween-i különkiadást kaphattunk az évek során, amiben több történeten keresztül parodizálják ki Groenigék az évtizedek horror és olykor egyéb filmjeit.

Simpson család Halloween2

A korai évad különkiadásaiban általában elhangzottak bizonyos figyelmeztetések arra vonatkozólag, hogy a kisebb (vagy csak simán hisztis) gyerekek ne nézzék tovább a műsort, de mint minden mást a Simpson Családban, ezt sem kell komolyan venni. Az epizódok általában három különféle történetet dolgoznak fel, mindben kedvenc családunk a főhős és a fő dolgok elszenvedője is egyben – de sokszor a többi városlakó is kiveszi a részét, szinte már főszereplőjeként egy-egy történetnek (Pl: Flanders, Mr. Burns, Moe, Kang&Kodos).

Simpson család Halloween4

A horrofilmek széles skáláját parodizálják ki ezekben az epizódokban, legyenek azok ismert kulthorrorok (Ragyogás, A légy,) de van, amik csak egy-két jelenet vagy díszlet erejéig égetik a retinánkba az adott horrorfilmet. De nem kötelezően horror, vagy nem is éppen film a téma, hiszen már rögtön az első különkiadásban Edgar Allan Poe Holló c. művét dolgozzák fel Simpson-módra.

Simpson család Halloween1

Az újabb és persze legújabb Halloween részekben pedig egyre inkább erősödik az a vonal, hogy a vérbő véres filmek/sorozatok (The Strain, World War Z) mellett megjelentek az ismert filmek „horrorosítása” (Alkonyat), valamint a Sci-fi és a Fantasy vonulat kihasználása is nagyon jóra sikeredett az utóbbi években.

Simpson család Halloween5

Persze az jó, ha valaki felismeri egy kedvence paródiáját, de az már talán a humor csúcsa, amikor Simpsonék saját magukat parodizálják ki (Frincy és Francy Különkiadás, valamint a 24. és 25. különkiadás). Sokszor akkor van baj, egy sorozattal, ha még a közönséget meg, de magát már nem tudja nevetségessé tenni – de egyenlőre a Simpson Család még képes rá, legalábbis a horrorrészekkel.

Simpson család Halloween6

Akinek van egy szabad napja, az gyorsan zárkózzon be, lapozza elő, vagy porolja le kedvenc sárgás kedvenceinket még így a valódi Halloween előtt.

Simpson család Halloween3

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.