Minden egyes sorozatban megtapasztalható az az epizód, ami a Halloween kísérteties, ám mégis mókás ünnepére épül. Nos, a Simpson Családban nem csak egy, hanem már több, mint két tucat Halloween-i különkiadást kaphattunk az évek során, amiben több történeten keresztül parodizálják ki Groenigék az évtizedek horror és olykor egyéb filmjeit.

Simpson család Halloween2

A korai évad különkiadásaiban általában elhangzottak bizonyos figyelmeztetések arra vonatkozólag, hogy a kisebb (vagy csak simán hisztis) gyerekek ne nézzék tovább a műsort, de mint minden mást a Simpson Családban, ezt sem kell komolyan venni. Az epizódok általában három különféle történetet dolgoznak fel, mindben kedvenc családunk a főhős és a fő dolgok elszenvedője is egyben – de sokszor a többi városlakó is kiveszi a részét, szinte már főszereplőjeként egy-egy történetnek (Pl: Flanders, Mr. Burns, Moe, Kang&Kodos).

Simpson család Halloween4

A horrofilmek széles skáláját parodizálják ki ezekben az epizódokban, legyenek azok ismert kulthorrorok (Ragyogás, A légy,) de van, amik csak egy-két jelenet vagy díszlet erejéig égetik a retinánkba az adott horrorfilmet. De nem kötelezően horror, vagy nem is éppen film a téma, hiszen már rögtön az első különkiadásban Edgar Allan Poe Holló c. művét dolgozzák fel Simpson-módra.

Simpson család Halloween1

Az újabb és persze legújabb Halloween részekben pedig egyre inkább erősödik az a vonal, hogy a vérbő véres filmek/sorozatok (The Strain, World War Z) mellett megjelentek az ismert filmek „horrorosítása” (Alkonyat), valamint a Sci-fi és a Fantasy vonulat kihasználása is nagyon jóra sikeredett az utóbbi években.

Simpson család Halloween5

Persze az jó, ha valaki felismeri egy kedvence paródiáját, de az már talán a humor csúcsa, amikor Simpsonék saját magukat parodizálják ki (Frincy és Francy Különkiadás, valamint a 24. és 25. különkiadás). Sokszor akkor van baj, egy sorozattal, ha még a közönséget meg, de magát már nem tudja nevetségessé tenni – de egyenlőre a Simpson Család még képes rá, legalábbis a horrorrészekkel.

Simpson család Halloween6

Akinek van egy szabad napja, az gyorsan zárkózzon be, lapozza elő, vagy porolja le kedvenc sárgás kedvenceinket még így a valódi Halloween előtt.

Simpson család Halloween3

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .