Amilyen megkapó a sok koszos barbár pasi a trailerben, annyira rosszul sikerült az Outsiders pilotja. Ez persze nem garantálja, hogy nem lesz jobb ez később, de a kezdés olyannyira gyengére sikerült, hogy amíg néztem, volt időm nyerni két Smite meccset is.

outsiders2

Adott egy körülményekhez képest jól felszerelt kis falu – tényleg az, ellaknék egy olyan pecóban, mint ők. A faluhoz pedig kapunk még egy jó kis erdei klánt is, akik nem szeretik a civilizációt, vedelnek, mint állat és dögösek – bármennyire is koszosak. A Farrell klán azonban nagyon szúrja a polgármester szemét, ezért kiadja a feladatot a sheriffnek (Thomas M. Wright), hogy rakarítsa ki őket az erdőből. Valahol ez a kérés érthető, mivel a következőkben tanúi lehetünk annak, ahogy a klán a szabadidejét vagy bunyózással tölti, vagy épp behajt a quadjaival a közeli boltba és kirámolja. Ez alatt az akció alatt lehetünk tanúi viszont a bagázs egyelőre egyetlen szimpatikus alakja, Hasil (Kyle Gallner) kissé béndzsa próbálkozásának, hogy bevágódjon a pénztárosnál. Persze néhány béna bók nem elég ahhoz, hogy lenyűgözze.

outsiders3

Ha nem volna elég, hogy Farrellék kvázi terrorban tartják a faluk, a klánon belül sem felhőtlen minden. Big Foster (Davis Morse), a klán vezetőjének fia ugyanis még magához képest is egy eszeveszettül nagy barom. Elszállva a saját testi erejétől és a vérvonalától ugyanis szívesen hiszi azt, hogy az övé a világ, ami nemigen tetszik az anyjának. Hogy a többieknek miért nincs vele baja, azt nem tudom, de a lélektan nem túlzottan volt erőssége az epizódnak.

outsiders1

Szóval van egy rakás konfliktusunk, amiből egynek tudjuk csak az okát. Maga a klán elképzelése, miszerint ők a szabad életet választották és marha jól elvannak az erdőben, állati szimpatikus lenne. Általában ezekkel szoktam szimpatizálni én. Viszont nemigen sikerül megértenem, hogy bár a szabadságot választották, mi bajuk azokkal, akik nem – elvégre szívük joga. Elvileg ők egy teljes mértékig erdőben élő klán. Ennek ellenére quadon járnak, szépen kidolgozott tetoválásaik vannak, fegyvereket szereznek be. Ez kapásból szembemegy az egész világképükkel, de az okát elfelejtették közölni. Valami ellen persze bizonyára harcolnak, és nyilván van rá okuk is, de ez a jelek szerint előttünk titok. A falubeliekről meg pláne nem tudunk meg ennyit sem, pedig az sem volna elhanyagolható. Ennek ellenére csak annyit látni belőlük, hogy vannak, és hogy a pénztáros lány nem nyűgöződik le a cukifiútól, h nincs pénze – öcsém, ekkora kicsinyes libát! Persze a srác sem egy elmebajnok, én tuti elvittem volna napfelkeltét nézni, de nem tudom, mennyire vált volna be ez egy olyan lánynál, akinek az az első kérdése, hogy „van pénzed?”. Magyarán kaptunk egy pilotot, amiből nem tudtunk meg semmit.

outsiders4

Nem tudom eldönteni egyelőre, hogy akarom-e látni ezt a sorozatot. Nagyon tetszett elsőre, amikor még nem néztem bele, mert mindig is odavoltam az olyan darabokért, amikben nagydarab, barbár pasasok és nők vannak, de most nem lettem lenyűgözve. Azt sem tudom eldönteni, hogy mit akarnak egyáltalán kihozni belőle. Jelen pillanatban annyit lehet megállapítani, hogy unalmas – pedig lehetne izgalmas is.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .