bigbang9.14.1

Nyolc és fél évad után végre megismerhettük Sheldon nagymamáját, ám sajnos a hölgy látogatása nem ütött akkorát, mint arra számítani lehetett volna.

Sheldon nagymamája (June Squibb) látogatóba érkezik a srácokhoz, Sheldon hatalmas örömére. Csakhogy ez az öröm nem tart sokáig, mivel kiderül, hogy Mimó egyáltalán nem szívleli Amyt, és nem hajlandó engedni, hogy Sheldon neki adja az ő régi jegygyűrűjét. Eközben Howard és Raj találkozik egy lánnyal, Claire-rel (Alessandra Torresani), akiről kiderül, hogy reménybeli forgatókönyvíró, és éppen egy animációs sci-fin dolgozik – amihez szeretné egy tudós segítségét kérni. Raj persze boldogan ajánlkozik a feladatra, aminek nyomán azonban nem várt dilemmával szembesül – ugyan mit mondjon Emilynek?

"The Meemaw Materialization" -- Raj (Kunal Nayyar, left) meets a new girl at the comic book store who makes him question his relationship with Emily, on THE BIG BANG THEORY, Thursday, Feb. 4 (8:00-8:31 PM, ET/PT), on the CBS Television Network. Also pictured: Alessandra Torresani (center) and Simon Helberg (right) Photo: Michael Yarish/Warner Bros. Entertainment Inc. © 2016 WBEI. All rights reserved.

Teljesen őszinte leszek – mikor láttam, hogy ebben az epizódban fel fog tűnni Sheldon nagymamája, nagyon belelkesedtem, úgy gondoltam, hogy ebből csak jó sülhet ki. Hát… Először is, Mimó karaktere szimplán lapos lett – baromi jó alapanyaguk volt az íróknak, hiszen ismerjük Sheldon mániáit, viszont ezzel nem igazán tudtak mit kezdeni. Sokszor inkább éreztem biodíszletnek, aki körül a karakterek ugrálhatnak, semmint tényleges szereplőnek. Emellett konfliktusát Amyvel kifejezetten erőltetettnek éreztem, amiben igazából a katarzist sem nagyon lehetett elérni. És nem akarok belekötni a castingba, de… Láttam olyan régebbi kezdeményezést, ami szerint Betty White-ot szerették volna Mimónak, és annyi szent, hogy az sokkal, de sokkal nagyobbat ütött volna (és Betty White a karakterrel is jobban tudott volna bánni).

Viszont annyit elismerek, hogy legalább Sheldon cuki volt Mimó közelében – levedlette minden (kevéske) felnőttes viselkedését, és visszafejlődött gyerekké, aki a nagyi táskájában matat ajándékok után. Szóval legalább ez vicces volt.

bigbang9.14.2

Howard és Raj beszélgetése a Jégvarázsról volt talán számomra az epizód csúcspontja – ami azért sok mindent elárul, mert ez sem volt éppen a sorozat legjobb poénja, hanem egyszerűen csak jól volt az egész beállítva, mivel az elején azt hihettük, hogy a srácok valami szuperhősről beszélgetnek. Claire karaktere is viszonylag tetszett, ezért kifejezetten örülök neki, hogy úgy tűnik, a csaj vissza fog még térni a következő részben. Raj vívódása a két nő közt (és az, hogy túlanalizálja a helyzetet) egyfelől jól feldobta a sztorit, másfelől viszont lerágott csont – ettől függetlenül azonban lehet még dolgozni a témával, úgyhogy kíváncsi leszek, lesz-e még a dolognak folytatása.

Nem mondhatnám, hogy meg voltam elégedve ezzel az epizóddal – ahhoz képest, hogy egy nyolcszezonos „titokról” rántották most le a leplet, elég laposra, jellemtelemre sikerült (egyáltalán nem érzem most úgy, hogy szeretném viszontlátni Mimót a jövőben). Szóval, srácok, jó lenne, ha gyorsan összeszednétek magatokat, mert ez így nagyon nem lesz jó hosszútávon.

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .