Sok mindenre számítottam az évad nyitánya után, de arra nem, ami ebben az epizódban bekövetkezett – mesteri írók, ügyes színésze és valami egészen ügyes történetvezetés.

The 100 S03E03.2

Clarke-ot elfogták, azonban meglepetésre nem az Ice Nation elé viszik, hanem Lexához, aki pontosan azzal a szándékkal fogata el a lányt, amit mondott, hogy megvédje az igazi veszélytől. Lexa Polisba hívatta Abbyt és Kane-t, akik azzal a szándékkal is érkeztek, hogy áttárgyalják a korábban kötött békeegyezményt, amivel talán részesülhetnek a Hegy javaiból. Lexának azonban más tervei vannak, amit Clarke vonakodik elfogadni.

Eközben a Hegybe beköltöztetett farm Station emberei igazán otthonosan berendezkedtek, ami kissé felpiszkálta Octaviát. A lánynak jogos a félelme és a dühe, hiszen az egyezmény szerint az senkinek sem a birtoka. Azonban a veszély sokkal nagyobb, mint hitték, és már beférkőzött közéjük. Bellamyék útra kelnek, hogy megállítsák a merényletet, amit az Ice Nation szervezett meg, a háború pedig egyre közelebb ér!

The 100 S03E03.1

Nehéz spoilermentesen írnom az eheti epizódról, mivel annyi nagy csavar történt benne. Clarke és Lexa kapcsolata még bonyolultabb, mint eddig, de az tisztán látszik, hogy szeretik egymást, és valahol a szívük mélyén tudják, hogy ezen nem fognak tudni változtatni. Ugyanakkor a döntéseik és tetteik olyan szakadékot vertek kettejük közé, amit talán sosem fognak tudni áthidalni. Viszont a közös érdekeik és ellenségeik kellően össze tudja kovácsolni a két felet. Wanheda ezúttal igazi harcossá válik, méghozzá egy olyanná, akitől az egész vidék retteghet!

Bellamyt lábsérülése miatt a kispadra ültették, és ez egy kicsit fájt a büszkeségének, de azért így is egy komoly feladatot kapott Octaviával és Ravennel együtt. A Hegynél kell helytállniuk, vigyázni az újonnan érkezettekre, és megjavítani az elektronikai rendszert, hogy használható legyen – és pontosan ez az, ami felidegesítette Octaviát Az egyesség megszegése akár életekbe is kerülhet, és az az élet lehet akár Bellamyé vagy Lincolné.

The 100 S03E03.3

Abby és Kane kapcsolata kezd végre rendes mederben folyni, aminek köszönhetően nem folyamatos balhé és önkényesség vezeti az Égiek táborát. Sőt, meglepő módon Kane az, aki kellően jól tudja venni az új életmód és új szabályok általi akadályokat. A sorozat végre betekintést engedett a földiek otthonába és mindennapjaiba, és ez olyan apróság, amire már nagyon régóta kíváncsi voltam – remélem, még sok hasonlót látunk.

The 100 S03E03.4

Az epizód végi nagy csavar óriásit ütött, és nagyon más erőviszonyokat mutat be, mint amiről eddig tudtunk. Vajon mekkora veszély fenyegeti a klánokat, és hány életet fog követelni az eljövendő háború?

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .