Akármennyire is szeretem a Family Guy-t, sajnos azt is be kell látnom, hogy akárcsak a többi ilyen kaliberű és hosszúságú (vagy ugye esetleg még hosszabb) sorozat is kezd kifogyni az ötletekből, és ez itt a 14.évadban a leginkább szembetűnő.

Family Guy 141

Igaz, nem egy olyan sorozat van, ami imád népekből, szokásokból és a napi helyzetekből paródiát csinálni, és a Family Guy-t azért is érték sokszor vádak, hogy míg mondjuk a Simpson Családban sokkal kézenfekvőbbek voltak a poénok, és ez nemcsak a „felidézős” jelenetek miatt lehet furcsa a nézők nagyrészének, hanem a Kertvárosi Gettóhoz
hasonlóan itt is gyakran vannak olyan poénok, amiket nagyon nagy százalékban csak az amcsik érthetnek meg – ezek az ún. lokális poénok, ha szabad ilyen szóval élnem.

Family Guy 146

Na, itt a 14.-ik évadban is voltak ilyenek persze dögivel, meg persze hagyományos, jól megérthető poénok, de ahogy néztem ezeket az epizódokat, úgy éreztem, hogy már nem tudnak annyira megfogni, mint azt korábban. Már az évadkezdő epizód is (Pilling Them Softly) eléggé keserédesre sikeredett, hiszen az egyik oldalon láthattuk Quagmire és Peter főzőcskézését és rivalizálását, de ez nagyon lapos lett, a másik oldalon meg ott Stewie „figyelemhiánya” és az amiatti gyógyszerezés kérdése – hiszen ez egy tényleg jogos gondolat, hogy most muszáj a gyereket korán függővé tenni, vagy erélyesebbnek  kell lenni a tanárral, hogy csak azért is figyeljen oda a gyerekekre. Jó alap, erre mit csináltak belőle? Brian lenyúlja a gyógyszert és annak hatása alatt csinál borzalmas műveket.

Family Guy 142

És ez csak egy rész az évadból, de ez a séma kis kivétellel mindegyikre igaz: kap egy vagy kettő, különálló főcselekményt, de vagy az egyik (jobb esetben), vagy sajnos mindkettő teljesen ellaposodik, elhasználódik a epizód végére. Én megpróbáltam ugyanúgy tekinteni erre, mint a korábbi évadokra, de őszintén megvallva két olyan rész volt, amin úgy tényleg szívből tudtam nevetni: a Peternormal Activity-n is nagyrészt azért, mert horrorfan vagyok és tényleg jók voltak a szokásos klisék kiparodizálása, a másik meg a The Peanut Butter Kid ahol Lois meg Peter hasznot húz Stewie reklám karrierjéből.

Family Guy 145

Én nagyon sajnálom, hogy a Family Guy is lassan, de biztosan elindult azon a bizonyos lejtőn, de ha úgy vesszük ez a minden sorozat sorsa, amit nem kaszálnak el – hogy egy idő után megcsömörlik, stagnál, majd a mélybe hull. Ha remélhetjük a következő évadot, akkor mellé azt is tegyük bele, hogy az jelentsen egyfajta kilábalást is ebből a bukkanóból, amit a 14.-ik évad idézett elő.

Family Guy 144

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “A jó, a rossz és gyilkos szappan avagy Family Guy 14. évad”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .