Nagyon sokat töprengtem azon, hogy bár nagyon sok animés harci képesség imponáló, de melyik az az öt, ami úgy istenigazából a legkedvesebb a számomra.  És bár szoros volt a verseny, csak kialakult az ötösfogat, plusz a már szinte kötelezővé tett különdíjas is.

SkyMagician-JP-Anime-AV-NC

5.Black Bible (Rita)

Bár előfordul azért pár nekromanta az animék történetében, szerintem a Shingeki no Bahamut Ritája az egyik legstílusosabb közülük. Hiszen nem csak arra használja az erejét, hogy elhunyt szüleit, meg az egész falut zombiként visszahozza az életbe, hanem még illúziókkal képes azt is elhitetni a védtelen áldozattal azt, hogy ahol van egy csendes, aranyos kis falu. Szép munka.

black bible

4.Fry Gaeshi (Sunny)

Az előbbitől jócskán eltérő (alapvető szempontokban is) képesség, mégis a maga módján Sunny hárító támadása az egyik leghasznosabb képesség a Torikoban. Bár eleve kell sajnos az hozzá, hogy az ellenfél indítsa meg a támadást, nagy előnye a Fry Gaeshinek, hogy az okozni kívánt sebzést visszafordítja a támadóra.

fry gaeshi

3.Tsukuyomi-Unit (Rachel Alucard)

A Fate/Stay széria mellett a Blazblue az, ahol még bőven lehet tocsogni az érdekesebbnél érdekesebb képességekben, és bár Tsubaki stílusa is imponáló volt, a bronzérmes a vámpírlány, Rachel Abszolút Védelme lett. Annyiban össze is foglalhatnám a mondandómat erről a képességről, hogy a neve mindent elárul róla, és itt az abszolút jelzőt szó szerint kell értelmezni, nem úgy, mint pár animénél,a hol ráfogják, hogy az – azt közbe mégsem.

absolute defense

2.Maximum Pain (Hiruko Kagetane)

Dombon ülő fűcsomó legyek, ha nem válogatom be kedvenc Black Bullet-es skillem a top ötös listába. Igaz, hogy az eddig felsoroltak közül talán ez a leggyengébb, de stílusban és – mint azt a neve is mutatja – fájdalom kiosztásában nem véletlenül lett a második.

maximum pain

  1. Gate of Babylon (Gilgamesh)

Ezen szerintem nem kell csodálkozni. Gilgamesh képessége, bár szeretik a teljes mivoltáról lerántani a leplet még így is a maga módján misztikus, nem beszélve a hatalmas erejéről, amit bár sok mindennek köszönhet a legerősebb király, a két leghűségesebb fegyvere mindig  is Enkidu (lánc) és Ea (főkard) marad.

gate of babylon

 

  • Voice Missile (Zebra)

Igen egy újabb gyöngyszem a Torikoból: igaz sokan nem szeretik Zebrát a jelleme és ebből következően a viselkedése miatt, de ha más miatt nem is, a képessége, valamint annak ereje és különféle változatai miatt jár neki a vastaps.

Zebra_using_Voice_Missile

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .