Az eheti epizód nagyon sok szálon futott, hatalmas változások történtek, és egy igazán epikus harc kezdetét követhettük nyomon. De ha ez nem lenne elég, betekintést nyerhettünk a földiek további szokásaiba, hogy mennyire kifinomult és átgondolt rendszer ez, nem pedig vademberek társasága.

the100.s03.e04.4

Az Ice Queen felrobbantotta a Hegyet, ezáltal az égieknek több tucat embere odaveszett, amire Pike, mint a Farm Station vezetője bosszúért kiállt. Ez a bosszú pedig annyira erős, hogy képes maga mellé állítani egész Arkadiát. Abby és Kane azonban nem akarnak bosszút állni, hiszen a tizenharmadik klánként az igazságszolgáltatás már Lexa kezében van. Pike azonban nem elégszik meg ennyivel és olyan embereket állít maga mellé, mint Monty anyukája, vagy Bellamy.

Lexa elfogatta Niát, hogy számadást kérjen tettéről, arra azonban nem számított, hogy a klánok vezetői inkább az Ice Queen mellé állnak, így nem hagyva más választást Lexának, minthogy megküzdjön saját vezetői szerepéért. A küzdelem pedig régimódi: ember ember ellen, a halálig. Nia saját fiát választja bajnokául, Lexa azonban nem választ senkit, ez pedig megrémíti tanácsadóját, és Clarke-ot is.

the100.s03.e04.2

Az eheti epizód sok szálon futott, talán túl sok szálon is, de ez nem von le az értékéből. Monty végre szembesíti Jaspert az elmúlt hónapokkal, aki közönnyel és nemtörődömséggel reagál, miközben korábbi legjobb barátja kiönti neki a szívét. Érthető Jasper haragja, hiszen Clarke és Bellamy döntése nyomán sokan haltak meg, köztük szerelme is, azonban vagy a hegyi emberek hallnak meg, vagy mindenki más, és hát Clarke jogosan a sajátjait védte. Jasper azonban olyan drámai pillanatokon ment át nemtörődömsége okán, ami talán végérvényesen szétzilálta őt.

Ami Arkadiában folyik, az komoly dilemmákat szül Pike népszerűsége felfelé ível, hála a támadásnak, a szavazás eredménye pedig borítékolható. Bellamy pálfordulása azonban sokkal ijesztőbb, minthogy egy hataloméhes és önimádó férfi vezetői szerephez jutása. De Bellamy (ahogy ő maga is mondta), mindig azt teszi, ami az embereinek a legjobb, és szerintem az, hogy Pike-kal tart pontosan ilyen dolog, csak éppen nem pont úgy, ahogy elsőnek látszik.

the100.s03.e04.3

Lexa és Clarke kapcsolata komoly változásokon ment át a párviadalnak köszönhetően, Lexa ugyanis még a halála után is biztosítani akarja Clarke-ot afelől, hogy az égiek biztonságban lesznek. Lexán látszik, hogy nagyon is bánja árulását az égiekkel szemben, de leginkább az fáj neki, ahogy Clarke rá néz – tudom, hogy sokaknak nem tetszi a két szereplő szerelmi szála, de szerintem teljesen a helyén van, és pont ezzel a szállal lesz igazán erős és drámai a hatás. Clarke hasonlóan kettős érzelmek közt őrlődik: haragszik Lexára, de nem csak azért nem szeretné a halálát, mert ezzel meginognak a pozíció, amit kiharcolt maguknak, hanem mert fontos neki.

A harci jelenet nagyon epic lett, és szó szerint elakadt a lélegzetem közben, azonban az apróságok, amikkel megint megmutatták a földiek életét sokkal érdekesebbek. Például Nia esetében: ő ugyan fogoly, és meg van kötözve, de a saját embere mögötte viszi kardját, amit át is ad a nőnek, aki ezt nem arra használja fel, hogy meneküljön, vagy mészároljon, hanem hogy becsülettel átadhassa bajnokának. Ebből is látszik, hogy a The 100 írói egy nagyon összetett és komplex világot, illetve szabályrendszert alkottak meg a sorozatra.

the100.s03.e04.1

Mindent összevetve, én tökéletesen elégedett vagyok az epizóddal, és alig várom a jövő hetet, mikor tovább gyűrűzik a Pike által indított folyamat, és persze alig várom már, hogy kiderüljön mi lesz Bellamyval, illetve, hogy mi történik most Jaha és Callie között.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .