Szépen lassan, de a szuperhősök és gonosztevők is végre kezdenek gatyába rázódni: kemény kritikák, önmegismerés és harc jellemzi útjukat, miközben egy halhatatlan gonosztevő ellenük dolgozik.

Legends of Tomorrow S01E03-4.1

Rip hallgatva Sara-ra, ezúttal nem Vandal után lohol, inkább megpróbál elébe menni a dolgoknak, és a pénz útját követni.  Bár az elején ügyesen haladnak, a bankban gyorsan kiderül, hogy a Vandal körül dolgozók nem egyszerű munkatársak, hanem fanatikusok, akik bármire hajlandóak feljebbvalójukért, és ráadásul még jól is képzettek hozzá. Ha pedig ez nem lenne elég, Vandal szert tett Clarke testére, miközben Kendra még mindig egy félkómás, réveteg állapotban van. Eközben Snart saját múltjában vájkál, amiért még társa, Rory is megharagszik.

A csapatnak segítségére van az időhajó, hiszen Vandal újbóli felbukkanása a hidegháború kellős közepén történik, ahol kiderül, hogy Vandal ezúttal a szovjetek oldalán áll, és különleges kísérleteket vet be, hogy egy igazán ütős és meghökkentő fegyvert hozzon létre a szovjetek számára. Sara és Kendra saját elméjükkel és múltjukkal viaskodnak, így kevésbé tudnak hasznára válni a csapatnak. Ráadásul Ripet még mindig követi Bobba Fett – vagyis, ahogy Ron hívja – aki nagyon durva és hatásos eszközöket vet be.

Bár az elején nem úgy tűnik, de a Legends of Tomorrow bizony komoly kérdéseket is feszeget, persze csak a képregényes csihi-puhi után. Sara vérszomja a Lázár-kúttal való felélesztés után szinte felemészti a lányt, és ahogy mondja is, meg kell tanulnia bánni az emberi énjével ismét. Kendra pont az ellentétes oldalon áll, neki pedig a benne lakó dühös Sólyomistennőt kell megtanulnia kezelni. A két nő még csak most kezdi megismerni egymást, de talán pont ez a megismerés lesz az, ami átlendíti őket.

Snart kalandja saját múltjában nagyon ügyesen megmutatta, hogy bár a férfi bűnöző, a szíve a helyén van, és ha rajta múlna, bizony a világ egy sokkal jobb hely lenne. Stein és Ron összekapása szinte már állandó, ám látszik, hogy kettejük nem hétköznapi kapcsolata, lassan de biztosan egy szoros kölcsönhatás felé tart, csak ehhez komoly traumákon és kemény szavakon kell átlendülniük.

Legends of Tomorrow S01E03-4.3

A sorozat még mindig zseniálisan kezeli a különböző popkultúrális elemeket, és a korábbi DC Comics karaktereket kellően átformálja és a maga képére alakítja, így egy nagyon egyedi hangulatú szériát kreálva. A saját küldetéseikhez való szarkasztikus hozzáállás pedig jócskán megmutatja a képregények szokott hibáit, vagyis a teátrális viselkedést, a monologizálást és a túlbonyolítást, de pont ezek az elemek teszik teljessé a sorozatot.

Legends of Tomorrow S01E03-4.4

Az eheti rész nagyon durva cliffhangerrel ért véget, aminek köszönhetően eszem a kefét, hogy mi lesz a bajbajutottak sorsa – de messze van még a csütörtöki amerikai sugárzás!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Legends of Tomorrow S01E03-04 – Blood Ties and White Knights”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .