Hatalmas várakozás övezte a mid-season utáni Walking Dead epizódot – a hype-ba én is beszálltam, joggal. Ám a negyven perc letelte után nemhogy elégedettséget, hanem sokkal inkább dühöt éreztem – a tavalyi tendencia ismétlődik, a szünet után valahogy mindig leereszt a sorozat.

Walking Dead S06E09.2

Negan emberei megállították Daryl, Sashát és Abrahamat, és szó szerint követelték tőlük mindenüket, miközben fenyegették őket, és még az otthonuk megmutatására is kényszerítették volna őket. Azonban egy bravúros, de csendes tett megoldotta ezt a problémát, a trió azonban még nem tudja, hogy az igazi megpróbáltatás Alexandriában várja majd őket.

Rick ötlete, hogy zombicafatok mögé elrejtőzve kisétáljanak a fegyverraktári dugába dőlt, ugyanis annyi a járkáló az utcákon, hogy ide már a fegyverek kevésnek bizonyulnának. Az új terv a kőfejtőnél maradt járgányokhoz való eljutás, és azokkal való terelése a zombiknak. Azonban ez túl nagy út lenne a kicsiknek, így Rick és Carl a papra bízzák Judith-ot, míg Jessie unszolása ellenére Sam nem hajlandó biztos menedékbe húzódni, így anyjával és bátyával halad tovább a zombik között. Ezalatt sokan saját vagy mások otthonaiban, félelemmel telve néznek a járkálók hadára, ami szűnni nem akaró, és ami már-már véglegesnek látszik.

Walking Dead S06E09.3

Bár az epizód nagyon mozgalmasra és látványosra sikeredett én mégsem vagyok vele elégedett, ha egy szóval kéne jellemeznem, akkor az „hatásvadász” a legalkalmasabb. Az évad során felépített megannyi szál ebben az egy részben megoldódott, és az összes nagyjából egy csettintéssel el lett intézve. A jelenetek túlságosan apróra sikeredtek, miközben korábban a konfliktusok hosszan és nagyon drámai módon kerültek kifejtésre.

Viszonylag sokan haltak meg ebben az áldatlan állapotban, és míg az első halált értelmesnek és viszonylag logikusnak tartom, az az utániak szimpla írói önkények, és nem szólnak másról, csak hogy az alkotók már nem nagyon tudnának velük mit kezdeni  – pedig nagyon érdekes és hosszan kifejthető drámai szál került így a kukába, mi ráadásul komoly társadalmi kérdéseket is feszegetett volna, és azt tudjuk jól, hogy megy a Walking Dead stábjának.

Walking Dead S06E09.1

A megmentő lovagok érkezése, és a teljes város összefogása zavaróan teátrális, hiteltelen és felesleges komolyan senkinél nem volt gyufa?). Pedig az első jelenetsor önmagában elég epikus volt egy teljes epizódra, mintha az alkotók minden jelenetben az előzőt akarták volna megfejelni egy annál sokkal jobbal. És ez egy olyan minőségi drámai sorozatnál, mint a Walking Dead zavaró és csúnya húzás!

Walking Dead S06E09.4

Kérem vissza a lassú és okos szereplőimet, nem pedig idealizált világban élő szuperembereket akarok látni!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “The Walking Dead S06E09 – No Way Out”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .