2016: könyvek a moziban

A hollywoodi álomgyárban az utóbbi években új tendencia ütött fel a fejét: ha egy könyv sikeressé vált, akkor már készül is a filmes verziója. Ennek persze vannak remek pozitív hozadékai (Harry Potter, Az éhezők viadala, Vámpírakadémia…), és vannak nagy vesztesei is (Csontváros, A szürke ötven árnyalata), ennek a tendenciának persze lehet örülni, meg nem is, de elmenni mellette semmiképpen sem. Íme a várós 2016 filmes kínálata, szigorúan könyvalapokon nyugodva!

1, J. K. Rowling: Legendás állatok és megfigyelésük

2016adaptaciok.1

Nem árulok el vele nagy titkot, hogy szerkesztőségünk egésze Harry Potter rajongó, így az idén november 18-án bemutatásra kerülő Legendás állatok és megfigyelésük számunkra a leginkább várt adaptáció. Ezúttal nem Harry, Hermione és Ron kalandjait lehet majd nyomon követni, hanem visszaugrunk az időben Göthe Salamanderhez, akivel közösen most a varázsvilág legendás lényeit vehetjük jobban szemügyre.

 

2, Patrick Ness – Siobhan Dowd: Szólít a szörny

2016adaptaciok.2

Amerikában októberben kerül bemutatásra egy nem hétköznapi olvasmány, a Szólít a szörny. A kötet elkészülte maga is regényes, az eredeti alkotó halála után került át Nesshez, majd került befejezésre ez a könyv, amit nehéz vidám darabnak mondani, de életem egyik legmeghatározóbb élménye a kisfiú, akinek minden éjjel egy szörny lopódzik a szobájában, és aki nem mond mást, csak az igazat, az igazság pedig felkavaró dolog tud lenni!

 

3, Lewis Carroll: Alice Tükörországban

2016adaptaciok.3

Bár nem szerettem az Alice Csodaországban legújabb adaptációját, színes és hangulatos stílusa megismételhetetlen és magával ragadó. Ezúttal ismét belebotlunk hősnőnkbe, a Kalaposba, sok fura szerzetbe és Tükörország megannyi rejtelmébe és szörnyűségébe. Készen álltak átlépni a mágikus üvegen júniusban?

 

4, Dan Brown: Inferno

2016adaptaciok.4

Furcsa mód egy kötetet sem olvastam Dan Browntól, ám a könyveiből készült adaptációkat nagyon kedvelem, és ha időm engedi, újranézem őket. Robert Langdon történeteiben nemcsak kaland és rejtély található, hanem igazi történelmi érdekességek, újfajta látásmód, fantasztikus helyszínek és igazi csavaros történetek. Pontos időpont még nem született, de a filmet 2016-ra ígérték, ami már csak azért is kötelező nálunk, mivel a filmet kishazánkban forgatták.

 

5, Veronica Roth: A hűséges

2016adaptaciok.5

Orlissával közösen néztem meg az első két filmet (A Beavatott, A Lázadó), és bizony sokat szörnyülködtünk a logikátlanságán és bugyutaságán, azonban mégis sikerült elérni kíváncsiságunkat a folytatásra, ami márciusban kerül a mozikba. És ha már a történetért nem is ülnénk le, azért a trailer alapján ígért látványvilág mindenképpen megér egy popcornos estét.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..