Ugráló történetvezetés, kemény fordulatok, és megingó hit Bellamyban – az eheti The 100 epizód is kitett magáért.

The 100 S03E05.1

Pike hatalomra kerülése jócskán átírja a hatalmi viszonyokat, felmondja a korábbi megállapodást a klánokkal, ezzel pedig komoly veszélybe sodorja az égieket. Kane és Abby félve nézik az eseményeket, de mivel az emberek Pike-ot választották meg, ezért nem nagyon tudnak mit tenni. Viszont Pike tízfős csapat csurom véresen tér vissza, karcolások nélkül, ami nm sok jót sejtet. Kane megbízza Octaviát, hogy reagáljon a hívásra, ami Indrától jött. A valóság azonban sokkal durvább, mint a képzelet. Lexa is megtette a szükséges intézkedéseket, Clarke azonban mindent elkövet, hogy a háborút elkerülje, miközben egyre kevesebb a lehetősége.

The 100 S03E05.2

Jaha visszatérte az emberek közé ijesztő, mivel Alie folyamatosan kommunikál vele, bár a mesterséges intelligenciát senki más nem látja. Jaha terve és feladata, hogy újabb embereket toborozzon a Fény városába, ehhez pedig minél több embert maga mellé kell állítania. Pike nem áll kötélnek, ellenben engedélyezi Jahának a prédikációt, aminek következtében olyan emberekhez jut el Alie agymosása, akiknek tényleg sok szenvedés jutott ki.

Végre kapunk egy kis fogalmat Murphyről, aki korábban megszökött Jahától és most bolyong a vadvilágban társával, Emorival. Ketten csak úgy élhetik túl, hogy összefognak, és azt csinálják, amit a lány korábban tett: átvág embereket, hogy megszerezze azt, ami a túléléshez kell.

Bár a mostani epizód kissé szétzilált, túl sok helyszín között ugrálunk egyszerre, mégsem lehet unalmasnak vagy éppen fordulatok nélkülinek nevezni. Lexa és Clarke kapcsolata most került sínre, de a közelgő háború ismételten átformálja. Lexa döntése kissé megkérdőjelezhető, és erre Indra gyönyörűen rávilágít.

The 100 S03E05.4

Az érzelmi tetőpont egyértelműen Clarke és Bellamy beszélgetése, ami talán beigazolja félelmemet, és elveszi tőlem a reményt, lassan be kell látni, hogy talán a srác tényleg egyetért Pike-kal, és mindazok ellen fordul, akiket korábban védett. Lincoln különösen nagy veszélybe került most, és Octavia sincs feltétlenül ott, hogy segíthessen neki, de azért a táborban akadnak, akik ne hisznek Pike-ban és a vérontásban.

The 100 S03E05.3

Jaha megjelenése jócskán átírhatja a jövőt. Alie-nek nagyszabású terve van, és azáltal, hogy a férfi visszatért barátaihoz, a kígyó immáron a fészekben van. Az epizód zárójelenete pedig olyat ütött, amit az évadban még nem láttam. Valójában Alie az igazi veszély, nem pedig a földiek, de ezt addig nem láthatják, amíg túl késő nem lesz.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .