Bonyolódik, bonyolódik, csak a Villám gyorsaságához képest lassan.

Flash-TricksterWether Wizard (Liam McIntyre), Captain Cold (Wentworth Miller) és a Trickster (Mark Hamill) összefognak a Flash (Grant Gustin) ellen, hogy egy különleges karácsonyi akcióban intézzék el végérvényesen. Közben Barry kapcsolata Patty-vel (Shantel VanSanten) mélyül, de a gondok fő okozója, hogy nem akarja belekeverni a Flash ügyletekbe, ezért titkolózik előtte, és próbál megmaradni az egyszerű Barry Alennek. A hármas triónak köszönhetően Cisco és Wells rájönnek, hogy hogyan lehet bezárnia a városban megnyílt dimenzió kapukat, így csak egyet hagynak nyitva, azt, ami a laborban van. A tizedik részben egy eddig még nem ismert ellenség üti fel a fejét, akit képességre révén Teknőcnek (Aaron Douglas) neveztek el. Ez a férfi képes lelassítani a körülötte lévőket, így még a Villámnak is meggyűlik a baja vele. Pláne, hogy Patty ismét veszélybe kerül Barry ötlete és titkolózásának köszönhetően, aminek a végeredménye egy alapos összeveszés lesz.

The Flash -- "Running to Stand Still" -- Image: FLA209A_0288b.jpg -- Pictured (L-R): Shantel VanSanten as Patty Spivot and Grant Gustin as The Flash -- Photo: Cate Cameron/The CW -- © 2015 The CW Network, LLC. All rights reserved.

Még mindig izgalmas. Ezt le kell szögezni, de a sorozat lassan kezd óraműpontossággal kiszámítható lenni. (Zoom kilétét leszámítva, mert arról még mindig halvány lilánk nincs) Ezt a tulajdonságát leszámítva, ugyanolyan szórakoztató és tanulságos, jó színészi játékokkal. A kedvencem a halál laza Joe (Jesse L. Martin), aki voltaképp azt a tényt próbálja feldolgozni, hogy van egy fia, de ezt a részét nagyon nem akarom lelőni, de tény, ami tény, még mindig ő tud a legjobban meghatni, ha az alakításokat vesszük. Ha már alakítás. Mark Hamillnek az a megtiszteltetés jutott a DC-nél, hogy nem csak, hogy a legendás, Bűn Bohóc Hercegének hangját adja, már végtelen sok éve, de ráadásul, még egy igen jelentős Flash ellent is eljátszhat, elképesztő minőséggel. A hangja kissé hajaz, kedvenc vigyorgó pszichopatánk stílusára, de a Trükkmester egymaga is megállja a helyét, nemhogy csapatban. A trió jelentős fenyegetéssel bír a Villám számára, és ha Ciscoék nem jönnek rá, hogyan hatástalanítsák a bombákat időben, Barrynek alaposan ellátták volna a baját. Valamiért mindig pontosan az utolsó pillanatban mentik ki a slamasztikából, én nem is értem… Captain Cold pedig egyre inkább szimpatikus. Még mindig az a cinikus, nem törődöm, de már kezdi azt a karaktert hozni, aki úgy kedvelhető, hogy nem pont a jó oldalon áll egészen, és ettől válik érdekessé. Weather Wizardot viszont én nem igazán tudom hova tenni. Jó képessége van, meg más karakterek fejlődése miatt jelentős szerepe van, de úgy egymagában nem egy megfogó arc.

maxresdefarrult

A tizedik rész rossz fiúja viszont igencsak megkapó, már nem a kinézete miatt, hanem leginkább a képessége végett. A Teknőcnek azért látványos az ereje, mert még Barry is lelassul tőle, így jelentősen megnehezíti a dolgát. De persze ezt is egy kis lelki erőgyűjtéssel, meg, mert meg kell mentenie A lányt, simán legyűri. Lassan tényleg ez lesz a kulcs, hogy egy kis lelki rábeszélés és minden ellenség mehet a levesbe. Mondjuk a „minden fejben dől el” mondás itt tényleg érvényesül, de hogy ennyire? A vége persze az, hogy legyőzik, bár a fordulatot nem lövöm le, ami végre kicsit előre terel minket a Zoomhoz vezető úton. Patty viszont más utakra indul, messze Barrytől, még akkor is, ha rájött, hogy ő a Flash és elég furmányos módon. Már csak ezért is szeretem ezt a karaktert, mert nagyon okos, és nem abból jött rá, hogy ki a Flash, hogy hozzáért a keze és kisült…

Wally-The-Flash

Összegezve: szintén két izgalmas részt tudhatunk magunk mögött, viszont egyre jobban kezd idegesíteni a, „nem vagyok elég erős, de rábeszéltek, hogy az legyek” megoldás. Híve vagyok annak, hogy mások mondandója inspirálja az embert, de nem állandóan. Flash anélkül is menő tudna lenni, bár akkor kevesebb lenne a játékidő, de nem tűnne úgy, hogy ne tudna magától is rájönni az őt mozgató dolgokra.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .