A múlt heti epizód komoly cliffhangerrel ért véget, így nem csoda, hogy mindenki tűkön ült a folytatást illetően. Bár a sorozat még mindig inkább a csapatépítéssel foglalkozik, és csak mellékes szál a főgonosz üldözése, de pont ez az, amiért igazán szeretni lehet a Legends of Tomorrow-t.

Legends of Tomorrow S01E05.1

Stein professzor Vandal Savage és Valentina Vostok foglya, akik létre akarják hozni a szovjet Firestromot, és bár nagyon komoly hallucinogén trükkökkel, és kínzással próbálkoznak, Stein nagyon jól ellenáll a nő vallatásának. De ahogy telnek az órák, Stein akarata úgy gyengül, mígnem úgy érzi magára maradt, még jó, hogy egy csapat része, és egy különös társsal is megáldotta a sors, aki nem restell harcolni barátjáért és mentoráért.

Amíg Stein „jó” ellátást kap, addig Roryt és Rayt a Szovjetúnió legkeményebb börtönébe suvasztják be. Ebben a közegben Rory előnyt élvez Ray-jel szemben, aki ráadásul magának keresi a bajt, csakhogy tudtán kívül ezzel hatással van Roryra is, aki bár világéletében csak Snartban bízott, most mégiscsak bővülni látszik ez a bizalmi kör.

Legends of Tomorrow S01E05.3

Persze míg a csapat egyik fele fogoly, addig a többiek sem tétlenkednek, Snart és Sara pedig előáll egy remek tervvel, csakhogy ehhez előbb segítségre van szükségük a helyi maffiától. Később azonban ráébrednek, hogy ez közel sem elég a kimenekítéshez, így Rip egy különleges megbízatást ad Sarának, akit ezzel komoly dilemma elé állít. De a csapat az csapat, az összefogásban és az egymásra odafigyelésben és motiválásban van az igazi erő.

A sorozat nagyon ügyesen még mindig a főszereplők jellemével és egymásra gyakorolt hatásával foglalkozik, és egy nagyon szép ívet alkot szinte mindegyiküknél, senkinél sem időzünk el sokat, de ez a „kevés” pont elég ahhoz, hogy észrevegyük az apróbb változásokat, amik majd később válnak igazán hangsúlyossá. Ez a lassan haladás teszi igazán valódivá a karaktereket, miközben a múltjuk elég sok formában visszaköszön. Itt a szuperhősök hibáznak, öncélúak, de már nem csak magukra hallgatnak, hanem a többiekre is, és így vetkőzik le a korábbi rosszat.

Legends of Tomorrow S01E05.2

A képregényes feeling még mindig eszement jó, a hanghatások és zenei betétek fokozatosan emelik az adrenalin szintet, miközben az események nagyon szép fordulatot vesznek. Pontosan ezért is dicsértem A csodálatos Pókember-filmeket, mert a képregény kétdimenziós világát, átemelte a háromdimenziós világba, és a Legends of Tomorrow alkotói is pontosan ezt tették.

Legends of Tomorrow S01E05.4

A sorozat számomra az abszolút kedvenc újonc, színes és könnyed stílusú pedig csak a felszín, hiszen itt is komoly dolgok vannak a felszín alatt, kemény drámai szálakat láthatunk, csakúgy, mint a S.H.I.E.L.D. ügynökeiben!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Legends of Tomorrow S01E05 – Fail-Safe”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .