Mindig nehéz pilotmustrát írni, ha egy minisorozatról van szó, hiszen nem azok a szabályok érvényesek rá, mint a több évadra tervezett társaira. Itt megengedett a lassú kibontakozás vagy a nézők megváratása, hiszen minden értelmet nyer pár epizóddal később. Bevallom a történet nem fogott meg annyira, hogy megnézzem, de a szereplőlista annál inkább. Az Éjszakai szolgálat mégis a meglepetések sorozata, csak kicsit más értelemben, mint azt vártam.

pilot-nightmanager-4

Jonathan Pine (Tom Hiddleston) Kairó elegáns szállodájában éjszakai vezető, ráadásul 2011-ben járunk, az egyiptomi arab tavasz idején, mikor a közel-kelet felbolydult. Pine egy vendég kérését teljesítve lemásol néhány okiratot, amik sosem látott gondokhoz vezetnek. A hölgy ugyanis bizalmas és titkos adatokhoz fért hozzá a híres és rendkívül gazdag Richard Roper (Hugh Laurie) bizalmi köréből, és ezért az életével fizetett, ugyanis Roper egy veszélyes fegyverkereskedő. Pine, szerelmes lévén a nőbe, akinek védelmére is kelt korábban, bosszút esküszik Roperen. Arra azonban ő se számított, hogy Anglia felsőbb köreiből segítenek neki a bosszú véghezvitelén, már ha hajlandó gyökeresen megváltoztatni az életét.

pilot-nightmanager-3

Az alaptörténet alapján nem kezdtem volna el a sorozatot, mivel bár elég sok zsnerben mozgok (horror, misztikus, vígjáték, krimi), valamiért a fegyverkereskedők élete és lebukásuk nem tartozik bele az érdeklődési körömbe. A két főszereplő volt az, ami miatt belekezdtem a szériába, és természetesen leginkább Tom Hiddleston. Meglepő módon pont Hiddleston volt az, aki a szokásoshoz képest alul teljesítet az első epizódban, remek színésznek tartom, de itt nagyrészt boci szemekkel nézett mindig mindenkire. Viszont Hugh Laurie feltűnése meghozta az igazi fűszert a show-ba, eddig is tudtam, hogy remekül játssza a szemét karaktereket, de ez a pályája egyik csúcspontja lesz.

pilot-nightmanager-2

Mivel mini sorozatról van szó, hat epizóddal, ezért várható, hogy a történet végén a gonosz elnyeri méltó büntetését, míg a jó a jutalmát. Az oda vezető út lesz azonban igazán érdekes – remélem, a készítők kicsit felfokozzák a hangulatot, mert a pilot kissé döcögősen indult be, és nem tisztázta rendesen a szerepviszonyokat sem.

pilot-nightmanager-1

Évadkritikára mindenképpen lehet tőlem számítani, és remélem, a történet kimozdul a komfortzónából és sok drámai dolgot és kemény döntést mutatnak majd be.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .