Pilotmustra: Éjszakai szolgálat (2016)

Mindig nehéz pilotmustrát írni, ha egy minisorozatról van szó, hiszen nem azok a szabályok érvényesek rá, mint a több évadra tervezett társaira. Itt megengedett a lassú kibontakozás vagy a nézők megváratása, hiszen minden értelmet nyer pár epizóddal később. Bevallom a történet nem fogott meg annyira, hogy megnézzem, de a szereplőlista annál inkább. Az Éjszakai szolgálat mégis a meglepetések sorozata, csak kicsit más értelemben, mint azt vártam.

pilot-nightmanager-4

Jonathan Pine (Tom Hiddleston) Kairó elegáns szállodájában éjszakai vezető, ráadásul 2011-ben járunk, az egyiptomi arab tavasz idején, mikor a közel-kelet felbolydult. Pine egy vendég kérését teljesítve lemásol néhány okiratot, amik sosem látott gondokhoz vezetnek. A hölgy ugyanis bizalmas és titkos adatokhoz fért hozzá a híres és rendkívül gazdag Richard Roper (Hugh Laurie) bizalmi köréből, és ezért az életével fizetett, ugyanis Roper egy veszélyes fegyverkereskedő. Pine, szerelmes lévén a nőbe, akinek védelmére is kelt korábban, bosszút esküszik Roperen. Arra azonban ő se számított, hogy Anglia felsőbb köreiből segítenek neki a bosszú véghezvitelén, már ha hajlandó gyökeresen megváltoztatni az életét.

pilot-nightmanager-3

Az alaptörténet alapján nem kezdtem volna el a sorozatot, mivel bár elég sok zsnerben mozgok (horror, misztikus, vígjáték, krimi), valamiért a fegyverkereskedők élete és lebukásuk nem tartozik bele az érdeklődési körömbe. A két főszereplő volt az, ami miatt belekezdtem a szériába, és természetesen leginkább Tom Hiddleston. Meglepő módon pont Hiddleston volt az, aki a szokásoshoz képest alul teljesítet az első epizódban, remek színésznek tartom, de itt nagyrészt boci szemekkel nézett mindig mindenkire. Viszont Hugh Laurie feltűnése meghozta az igazi fűszert a show-ba, eddig is tudtam, hogy remekül játssza a szemét karaktereket, de ez a pályája egyik csúcspontja lesz.

pilot-nightmanager-2

Mivel mini sorozatról van szó, hat epizóddal, ezért várható, hogy a történet végén a gonosz elnyeri méltó büntetését, míg a jó a jutalmát. Az oda vezető út lesz azonban igazán érdekes – remélem, a készítők kicsit felfokozzák a hangulatot, mert a pilot kissé döcögősen indult be, és nem tisztázta rendesen a szerepviszonyokat sem.

pilot-nightmanager-1

Évadkritikára mindenképpen lehet tőlem számítani, és remélem, a történet kimozdul a komfortzónából és sok drámai dolgot és kemény döntést mutatnak majd be.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.