bigbang9.17.1

Újabb nagyobb mérföldkőhöz érkezett a sorozat – név szerint a kétszázadik epizódhoz –, a készítők azonban nagyra mentek ötletes helyett, így enyhén szólva is lapos lett az eheti rész.

Elérkezik Sheldon születésnapja, és bár ő kifejti, hogy miért nem szeret erre megemlékezni – ikerhúgának barátai folyton szívatták –, barátai csak meggyőzik, hogy hadd szervezhessenek neki egy szülinapi bulit. Az ünnepségre számos ismerős arc érkezik, olyanok is, akiket régen nem láttunk: Leonard anyja, Barry Kripke, Stuart, Wil Wheaton és Leslie Wrinkle. Sőt, a srácok még egy külön meglepetéssel is készülnek Sheldonnak: meghívják a buliba Adam Westet, Batman eredeti megformálóját. Amikor viszont megérkezik az ünnepelt, Sheldon besokall a számos vendégtől, és elbújik a fürdőbe.

bigbang9.17.2

Az alapvető probléma ezzel az epizóddal, hogy az alapból gyenge koncepcióra teljes mértékben random módon építették fel a sztorit. Mindennek az alapja annyi, hogy Sheldonnak születésnapja van, ezért lehet neki bulit szervezni, és összeszedni egy csomó vendégszereplőt, de ezen felül nincs semmi konfliktus. A játékidő egy jelentős szeletét az viszi el, hogy a különböző karakterek szülinapi köszöntőt mondanak Sheldonnak, de ezen felül nem sok minden történik.

És ahogy már mondtam, rengeteg minden teljes egészében random. Barryt és Wilt valamilyen szinten megértem, de honnan került elő például Leslie Wrinkle, miután éveken keresztül nem láttuk? És miért volt jelen Leonard anyja, de Sheldoné szóba sem került? És azon felül, hogy Adam West az, aki, mi értelme volt behozni őt? A jelenléte ugyanis semmit sem tett hozzá a sztorihoz.

bigbang9.17.3

Ezen felül meg ugye nem volt semmi konfliktus, semmi érdekes dolog – megszervezik Sheldon buliját, van pár apró, aranyos dolog, meg aztán egy ponton Sheldon besokall, és lehet nyugtatgatni, meg lelkizni vele, de ennyi. Nem történik semmi váratlan, semmi emlékezetes, semmi olyan, amire az ember felkapná a fejét. Összességében unalmas az egész.

Szeretnék még beszélni erről az epizódról, de nem tudok – mivel az előbbiekben már minden leírtam. Mivel sajnos, hiába valódi mérföldkő ez az epizód, semmi, de semmi érdemleges, de még csak igazán vicces sem történt benne. És ezek után komolyan kezdek aggódni, ha belegondolok, hogy még biztos lesz egy évad – mert ha már most ennyire ki vannak fogyva az ötletekből, mi lesz húsz epizód múlva?

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .